Διορίστηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 630/13 Οκτωβρίου 2014) ο διορισμός του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, η θητεία του οποίου είναι τριετής. Στο νέο ΔΣ συμμετέχουν πλέον και οι γιατροί, καθώς ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, αναγορεύεται σε τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό του τον Αθανάσιο Κατσίκη, πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχει ως εξής: 

Κοντός Δημήτριος, πρόεδρος,


Μπραβάκος Νικόλαος, αντιπρόεδρος και αναπληρωμαικός του προέδρου,


Σαμπάνης Γρηγόριος (εκπρόσωπος των ασφαλισμένων, προτεινόμενος από τη Γ.Σ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον Δημουλά Κωνσταντίνο)


Βαρδαρός Σταμάτης (εκπρόσωπος των εργοδοτών, προτεινόμενος από ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, με αναπληρωτή τον Κογιουμτσή Νικόλαο)


Μουλίνος Νικόλαος (εκπρόσωπος των συνταξιούχων, προτεινόμενος από την Α.Γ.Σ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον Τουμπανάκη Χρήστο)


Σοφιανός Νικόλαος (επιχειρηματίας), τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ηλιάδη Γεώργιο (ελεύθερο επαγγελματία)


Πιπιλή Αικατερίνη (Αρχιτέκτονα), τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πρεζεράκο Παναγιώτη, αναπληρωτή καθηγητή


Γεωργακόπουλος Γεώργιος (στέλεχος του Υπουργείου Υγείας) τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ψυχάλη Μάριο-Γεώργιο (Οικονομολόγο)


Βλασταράκος Μιχαήλ (πρόεδρος ΔΣ του ΠΙΣ), με αναπληρωτή τον Κατσίκη Αθανάσιο πρόεδρο Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας


Λεοντόπουλος Γρηγόριος (εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ, με αναπληρώτρια την Λάγιου Σπυριδούλα.


Κυβερνητικός Επίτροπός αναλαμβάνει η Αθηνά Κύρλεση, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρωτή τον Κοματά Θεόδωρο, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «με τη συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους των φορέων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, θα καταφέρει να συμβάλλει καθοριστικά, τόσο στην λήψη αποφάσεων και τη δρομολόγηση λύσεων για μία ορθολογικότερη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ, όσο και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος περίθαλψης που θα σέβεται και θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών.»

Να σημειωθεί ότι, στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, το οποίο είχε οριστεί με υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, δεν συμμετείχε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

health.in.gr

Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που θα υπάρχει στο νέο Δ.Σ. η κ. Πιπιλή Αικ. Μην ανυσηχείτε κύριοι του Δ.Σ., θα περνάτε ευχάριστα την ώρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου