ΠΑΣΙΔΙΚ: Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Δημ. Κοντό

Προς
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
κ. Δημ. Κοντό
Κοινοποίηση
Υπουργό Υγείας
κ. Μ. Βορίδη
  Αθήνα, 20/10/2014
Αρ. Πρωτ. : 27 
ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

   Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,  
  Παρά το γεγονός της δημοσίευσης, στις 18.8.2014, της Υπουργικής Αποφάσεως που εισάγει το σύστημα του πλαφόν δαπάνης ανά πάροχο και μέτρα ελέγχου της ζήτησης παρακλινικών εξετάσεων, αμφότερα, τα μέτρα, παραμένουν μέχρι σήμερα κενά περιεχομένου. Τα μέλη μας δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα - 2 πλήρεις μήνες μετά - ούτε το ποσό πλαφόν που τους αντιστοιχεί (ώστε να κάνουν στοιχειώδη προγραμματισμό) ούτε και φυσικά έχει εφαρμοστεί το σύστημα περιορισμού των μη απολύτως απαραίτητων παρακλινικών εξετάσεων, με βάση τα θεσμοθετημένα κριτήρια. Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι τα μέτρα περιορισμού της ζήτησης προέκυψαν μετά και από τις δικές σας παρατηρήσεις για τον μεγάλο αριθμό παρακλινικών εξετάσεων.
Θεωρούμε συνεπώς ότι έχετε πρωτίστως ηθική (και δευτερευόντως νομική) υποχρέωση να τα εφαρμόσετε άμεσα. Επιπλέον, αντίστοιχη υποχρέωση έχετε να μας γνωστοποιήσετε το σύστημα βάση του οποίου θα καταβληθεί η αμοιβή μας για το έτος 2014. Τα μέλη μας απασχολούν προσωπικό, έχουν προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις και απαιτείται, για την λειτουργία τους, ένα στοιχειωδώς σταθερό πλαίσιο, κάτι το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη. Βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για το 2015, αφού μετά βεβαιότητας δεν θα αντέξει κανένας μας αντίστοιχα μέτρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

   Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε πολύ όπως μας δεχτείτε άμεσα για να μας ενημερώσετε αφενός μεν για τους λόγους καθυστέρησης της υλοποίησης της απόφασης του Υπουργού Υγείας με Αριθμ. Υ9/οικ.70521 σχετικά με την κατανομή του ορίου δαπάνης (plafond) ανά πάροχο και την ενσωμάτωση του αριθμητικού ορίου συνταγογραφούμενων εξετάσεων ανά παραπεμπτικό στο ηλεκτρονικό σύστημα της Η.ΔΙ.ΚΑ., καθώς και για τις διαδικασίες και τους χρόνους υλοποίησης της πρόσφατης απόφασης του Αν. Υπουργού Οικονομικών με Αριθμ. 2/76469/ΔΠΓΚ σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού. Τέλος, θα σας παρακαλούσαμε να μας εξηγήσετε τον προγραμματισμό του Οργανισμού σας για το έτος 2015.

   Αναμένουμε τον από μέρους σας ορισμό της συναντήσεως μας κατά την πρώτη σας δυνατότητα.
Με τιμή, 
       Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας          Ιωάννης Καραμηνάς
  Ιατρός Ακτινολόγος                     Βιοχημικός

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ 2011 ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ...ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΟΝΟΜΑΣ .ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ..ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή