Ποινές και πρόστιμα για γιατρούς που υπερσυνταγραφούν στον ΕΟΠΥΥ

Πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, αποκλεισμό από τη συνταγογράφηση έως 12 μήνες ή διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπει για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” την Τετάρτη, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τον κ. Βορίδη και περιλαμβάνει και μία σειρά άλλων διατάξεων.

Μεταξύ αυτών, είναι η μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αγροτικό πριν την απόκτηση ειδικότητας για τους νέους γιατρούς και ποινικοποίηση της διακίνησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

Μεταμοσχεύσεις

Περιλαμβάνει, επίσης, διάταξη για “μπόνους” στους συντονιστές μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα είναι 250 ευρώ το μήνα για τον κεντρικό συντονιστή, μία εφημερία ή 12 ώρες υπερεργασίας για τους τοπικούς συντονιστές.

6 σχόλια:

  1. Τι σημαινει αυτο?Μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ή του ΠΕΔΥ εννοεί ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ 2500 ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ . ΑΠΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ . ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ; ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ . ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ . ΑΣ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ . ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρούσα πολιτεία έχει καταεξευτελίσει τον γιατρό. Του επιβάλει , αντιδεοντολογικά, την δραστική ουσία , δηλαδή άλλος να αποφασίζει τι φάρμακο θα πάρει ο πάσχων. Ούτως ή άλλως, ότι και να γράψει ο γιατρός, η πολιτεία αποζημιώνει γενόσημο . Γιατί λοιπόν αυτή η ανόητη απόφαση;
    Τον περιορίζει στις παρακλινικές εξετάσεις, του έχει μειώσει δραματικά τις αποδοχές. Απέχουμε πολύ από τις αποδοχές που δίνουν οι χώρες που θέλουμε να μοιάσουμε. Ετοιμάζονται να εκθέσουν συναδέλφους που μετέχουν σε συνέδρια με την χορηγία φαρμακευτικών εταιρειών. Σε όλον τον κόσμο τα συνέδρια γίνονται με την χορηγία των φαρμακευτικών εταιρειών.
    Αντί να συμβάλουν στην διαρκή εκπαίδευση των γιατρών ,όπως απαιτεί η ιατρική επιστήμη, προβάλλουν συνεχώς εμπόδια.
    Έχει βάλει όριο αξίας συνταγής τον μέσο όρο της ειδικότητας . Δηλαδή θέλουν μείωση 50%!!!
    Τέλος έχουν την αναίδεια να επιβάλουν υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου....
    Όλα αυτά οι εκπρόσωποί μας όλα αυτά τα κάνουν γαργάρα, αλλά και οι συνάδελφοι εξακολουθούν να τους ψηφίζουν.
    Με το έτσι θέλω κατέβασαν την φαρμακευτική δαπάνη βάζοντας τους ασφαλισμένους να πληρώνουν την διαφορά. Στις παρακλινικές εξετάσεις όμως βάζουν τον εργαστηριακό γιατρό να πληρώνει από την τσέπη του, και πάλι οι εκπρόσωποί μας περί άλλα τυρβάζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Βλασταρακος θα ειναι εκπροσωπος μας στον ΕΟΠΥΥ για το ΤΣΑΥ μην τα μπερδευετε.Γιαυτό και θα πάει κατά διαόλου.Ακομα και τα ΑΜΕΑ που έχουν εκπρόσωπο πέτυχαν να έχουν γιατρούς από Βουλγαρία και Ρουμανία στα ΚΕΠΑ(ψηλά ποσοστά).Εμείς πετυχαίνουμε πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή