Innovatıon Projectı 2.0.: Διαγωνισμός καινοτομίας στην υγεία

Διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (Innovation Project 2.0) με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της καινοτομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην υγεία. Οι θεματικές κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

* Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία


* Θεραπείες


* Αναγεννητική Ιατρική

* Αξιολόγηση και αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών


* Τεχνολογίες, μεθοδολογίες και δείκτες


* Συστήματα χορήγησης φαρμάκου


* Βιοτεχνολογία


* Βιο-ηλεκτρονικά συστήματα, υπολογιστική απεικόνιση και ρομποτικές διατάξεις


* Χαρακτηρισμός μοριακών μηχανισμών παθογένεσης και ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων


* Βιο-πληροφορική


* Τηλε-ιατρική


* Τεχνητά όργανα


Ο διαγωνισμός, όπως επισήμαναν οι διοργανωτές του μετά την παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη, είναι ανοιχτός και απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες από το χώρο της υγείας και διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο.

Στην πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού πέρσι είχαν κατατεθεί 143 συμμετοχές. Λόγω της επιτυχίας της περσινής διοργάνωσης η πρωτοβουλία αυτή επαναλαμβάνεται και φέτος προκειμένου να υποστηριχθούν πρωτοπόρες ιδέες και να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών στο χώρο της υγείας.

Στους νικητές του διαγωνισμού εκτός από τα χρηματικά έπαθλα θα δοθεί η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης και επιχειρηματικής καθοδήγησης από το ΣΦΕΕ Mentoringo Team και πρόσβαση σε εθνικά και διεθνή κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, εκπαίδευσης και δικτύωσης μέσω το οικοσυστήματος των Industry Disruptors – Game Changers. Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στις ιστοσελίδες www. innovationproject.gr και www. industrydisruptors.org.


ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου