Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών: Δική μας κατάκτηση οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ

Οι έλεγχοι χρεώσεων νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές, είναι κατάκτησή μας.
Αυτό αναφέρει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές.
Το προεδρείο του ΣΕΚ σημειώνει ότι ο έλεγχος των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται από ιδιωτικές κλινικές σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας, αποτέλεσε κυρίαρχο αίτημα και κατάκτηση του:
“Πρώτος ο ΣΕΚ, η μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση σύγχρονων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, επεσήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία παρέμεναν στοιβαγμένα στα ράφια των ταμείων που διαδέχθηκε.
Αντιλαμβανόμενος την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ και την απροθυμία του κράτους να δώσει λύσεις στο ζήτημα, ο ΣΕΚ πρότεινε να αναλάβουν οι ίδιες οι κλινικές το κόστος του ελέγχου από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες, πρόταση η οποία, μετά από πολλές πιέσεις, έγινε τελικά αποδεκτή το 2013 από τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη”.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι ο έλεγχος ήταν πάγια διεκδίκηση του ΣΕΚ.

Επίθεση

Το προεδρείο του Συλλόγου κάνει λόγο για μία συντονισμένη επίθεση, που ως στόχο δεν έχει αυτούς που όντως παρανομούν και τους οποίους θα υποδείξει το τελικό πόρισμα - έκθεση, αλλά ολόκληρο τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών:
“Μέσω αβάσιμων γενικεύσεων και αφορισμών, επιχειρείται η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενός τομέα που εξασφαλίζει άμεσα και έμμεσα 55.000 θέσεις εργασίας, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και ο οποίος καλύπτει τις διαχρονικές αδυναμίες του συστήματος της δημόσιας Υγείας”.
Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών κλινικών παρέχει με απόλυτη διαφάνεια ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τιμωρία

Ο Σύλλογος θα είναι ο πρώτος που θα καταδικάσει και θα ζητήσει την τιμωρία όσων επιχειρήσεων παρανόμησαν, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, αναμένει την αποδοχή του αιτήματός του για τη διενέργεια ελέγχων για το 2012 και την από το 2014 και στο εξής εφαρμογή του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, κατά τα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου