Διευκρινίσεις σχετικά με την παράταση της θητείας επικουρικών γιατρών σε δημόσιες υγειονομικές μονάδες, έδωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο επικουρικός ιατρός, του οποίου η θέση έχει προκηρυχθεί και έχει καλυφθεί, υποχρεούται να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας του επόμενου ιατρού.
Το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Στην περίπτωση παραίτησης έχει τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους επικουρικούς ιατρούς που παραιτούνται η αρνούνται διορισμό (παρ.2 του άρθρου 2 του ν. 3868/2010
(ΦΕΚ 129Α).
Οι ιατροί που υπηρετούν και παρατείνουν την θητεία τους, μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για νέα θέση επικουρικού ιατρού σε επικείμενη προκήρυξη, χωρίς να παραιτούνται από τη θέση τους.
Στις περιπτώσεις όπου η θέση του επικουρικού ιατρού δεν έχει προκηρυχθεί και η θητεία του ήδη υπηρετούντος έληξε από την 1η Ιουνίου 2014 ή λήγει εντός τριμήνου από τη δημοσίευση του νόμου 4279, μπορεί να παραταθεί έως και έξι μήνες, με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει η ανάλογη πίστωση.
Ειδοποίηση
Οι διοικητές των νοσοκομείων καλούνται να καλέσουν τους ανωτέρω ιατρούς προκειμένου, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, να υπογράψουν την αντίστοιχη παράταση της σύμβασης.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.
Τι παραπληροφόρηση είναι αυτη.! Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει και συνέχεια, που αναφέρει οτι οι επικουρικοί στην δεύτερη περιπτωση της παράτασης δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε προκήρυξη, ουτε να παραιτηθούν αν θέλουν. Μπερδευετε τον κοσμο έτσι! Μην το αναφέρετε καθόλου αν ειναι..
ΑπάντησηΔιαγραφή