Δεν χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Δεν χάνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, οι 65.835 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που καλύπτουν τα κριτήρια που θέτει ο σχετικός νόμος, θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο αριθμός αυτός προέκυψε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΗΔΙΚΑ που αποκάλυψαν ότι οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είχαν α) οφειλές μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και β) το μέσο εισόδημά τους την τριετία 2011-2014 δεν ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ.
Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς όλοι οι αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειες τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα».
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου