ΠΕΙΚ: Έλεγχος Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών

Με εκπληξη πληροφορηθηκαμε οτι δοθηκε εντολη στις Ελεγκτικες Εταιριες για περικοπη 30% και 50%, ως συμμετοχη των ασφαλισμενων, οταν αυτοι διακομιζονται χωρις το ΕΚΑΒ.
Για το θεμα αυτο σταλθηκε σημερα η ακολουθη επιστολη:
Προς
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Κο Δ. Κοντό
Ενταύθα
Κοινοποίηση :
Αξιότιμο Υπουργό Υγείας 
κο Μ. Βορίδη                      Αριθμ. Πρωτ. 259
                                         Αθήνα, 4-8-2014

ΘΕΜΑΈλεγχος Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών
Αξιότιμοι
Κατά την τακτική μας επικοινωνία με την κοινοπραξία Ι.Ε.Ε. Deloitte – T.C.N., που έχει αναλάβει τον έλεγχο των Κλινικών της Π.Ε.Ι.Κ., σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι δόθηκε εντολή από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να περικόπτονται ποσά που αντιστοιχούν σε νοσηλείες σε Μ.Ε.Θ.(Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), ως ποσοστό συμμετοχής των ασθενών.
Κατ’ αρχήν στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Ε.Κ.Π.Υ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.(αρθρο 10) δεν αναγράφεται εάν επιβαρύνεται με συμμετοχή ο ασφαλισμένος για νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. όταν μεταφέρεται στις Κλινικές ΧΩΡΙΣ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι ασθενείς των Μ.Ε.Θ. εισάγονται είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είτε με ασθενοφόρα των Νοσοκομείων είτε με ασθενοφόρα των Ιδιωτικών Κλινικών είτε μετά την επιδείνωση της υγείας τους κατά την νοσηλεία τους σε άλλα τμήματα των Κλινικών.
Συνεπώς, ποτέ και πουθενά δεν έχει αναφερθεί έως σήμερα εάν οι ασθενείς των Μ.Ε.Θ. που εισάγονται με τους προαναφερθέντες άλλους τρόπους (εκτός ΕΚΑΒ) επιβαρύνονται με συμμετοχή.
Άρα δεν μπορεί να περικοπεί αναδρομικά όταν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σε σχετικό έγγραφο είτε του Ε.Κ.Π.Υ. είτε του Δ.Σ.
Ακόμη και στο έγγραφο του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 28-7-2014 (αριθ. Πρωτ. Δ25Β/Φ207/6/οικ. 28333) που αναφέρεται σε αποζημίωση με ημερήσιο νοσήλιο για τους νοσηλευόμενους σε Μ.Ε.Θ. ΔΕΝ γίνεται οποιαδήποτε μνεία για συμμετοχή.
Άλλωστε, η αποζημίωση νοσηλείας σε Μ.Ε.Θ. γίνεται με ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΝΟΣΗΛΙΟ και όχι με Κ.Ε.Ν.
Συνεπώς, και στην ακραία ακόμη περίπτωση της ύπαρξης συμμετοχής, αυτή θα έπρεπε να είναι 10% και 20% και ΟΧΙ 30% και 50%, όπως αναγράφεται στις οδηγίες που δόθηκαν στις Ι.Ε.Ε.

Πιστεύοντας ότι θα κατανοείστε το δίκαιο του αιτήματος μας.
Αναμένοντας τις οδηγίες σας

Με τιμή
Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών
Γρηγόρης Σαραφιανός
Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου