Τέλειωσε ήδη το ετήσιο κονδύλι για διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ !

ΙΑΤRONET

Με προϋπολογισμό 328 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το 2014, οι μηνιαίες δαπάνες ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια, δηλαδή το ετήσιο κονδύλι συμπληρώθηκε ήδη από το τέλος Ιουνίου!

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκονται οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Με ετήσιο κονδύλι 328 εκατομμυρίων ευρώ, οι μηνιαίες δαπάνες ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο κονδύλι συμπληρώθηκε ήδη από το τέλος Ιουνίου!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε την Πέμπτη το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σημειώνοντας ότι παρά τις διακηρύξεις και τη συμφωνία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι δαπάνες να προσαρμοσθούν στον ελλειμματικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, καμία λύση δεν φαίνεται ακόμη να προωθείται.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία – αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου - προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η οποιαδήποτε εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, σε μικρότερα, μεσαία ή μεγαλύτερα εργαστήρια και κέντρα, δεν θα μπορεί εφεξής να εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Η πολιτεία – σημειώνει - δείχνει ότι στηρίζεται αποκλειστικά στον αυτόματο μηχανισμό επιστροφής υπερβάσεων (claw back), προκειμένου να μην προχωρήσει σε λυσιτελείς αποφάσεις.

Οδηγίες

Οι γιατροί τονίζουν ότι οι συνταγογραφικές οδηγίες που έχει παραδώσει ο ΠΙΣ στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατόν να εφαρμοσθούν, με την δυσλειτουργία του συστήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούνται ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα σε αναστολή των λειτουργιών τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι χρόνος πιέζει και η οικονομική βιωσιμότητα πολλών επαγγελματιών και των οικογενειών τους κινείται στο φάσμα της πλήρους αβεβαιότητας.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου