Γιατροί με διαδικασίες εξπρές στο ΕΣΥ! Οι πρώτοι τυχεροί

Άρον άρον προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πρόσληψη έστω λίγων γιατρών στο ΕΣΥ για να καλύψει ορισμένα κενά. Έρχεται τροπολογία την άλλη εβδομάδα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα πρώτο δείγμα των προσλήψεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρεί να δείξει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιστρέψει και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στους κόλπους του ΕΣΥ. 

Οι πρώτες προσλήψεις των 300 γιατρών που περιμένουν στην αναμονή εδώ και τρία χρόνια καθώς έχουν περάσει όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία αναμένεται να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου. 

Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει έτοιμη την τροπολογία για την επιτάχυνση της διαδικασίας των συγκεκριμένων προσλήψεων ώστε να μπορούν οι 300 αυτοί γιατροί να πιάσουν άμεσα δουλειά. Η τροπολογία αναμένεται να προωθηθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα με νομοσχέδιο.
Τα κενά βέβαια είναι δύσκολο να καλυφθούν με τον μικρό αυτό αριθμό αλλά από το φθινόπωρο αναμένονται και οι υπόλοιπες προκηρύξεις οι οποίες όμως θα περιλαμβάνουν τη χρονοβόρο διαδικασία του ΑΣΕΠ. 

Άρα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

4 σχόλια:

  1. ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ...ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ..ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζω 1-2 τέτοιους Γιατρούς, που αντί να περιμένουν 3 χρόνια να τους διορίσει η ηγεσία, μετανάστευσαν και δεν δέχονται με τίποτα να επιστρέψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι γιατρος. Η θεση μου στο ΕΣΥ προκηρυχθηκε το 2009. Η κριση μου εγινε στις αρχες του 11. Επειδη απο τοτε εχω ξεχασει οσα εμαθα λυπαμαι αυτους που θα εσουν στα χερια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή