Απεργία στα νοσοκομεία στις 23/7 κατά της αξιολόγησης υπαλλήλων

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για το σύστημα αξιολόγησης. 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων περιλαμβάνεται και 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Ιουλίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 11 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Υγείας. 
Στη συγκέντρωση θα μετέχουν οι διοικήσεις των σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιβεβαιώνει την μορφή απεργίας – αποχής διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, από το καθήκον της αξιολόγησης.
ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε μορφή δράσης ανεξάρτητα από κάθε δικαστική έκβαση και καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης, σημειώνοντας πως η καθολική ενυπόγραφη άρνηση έχει αποτελέσματα.

Ενυπόγραφη άρνηση

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης. Η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική (πάνω από 40.000 υπογραφές). 
Σε πολλά Νοσοκομεία οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως Ασυμπλήρωτα – Απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή.

Οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία – αποχή από το καθήκον της αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους.
Παράλληλα προγραμματίζεται 48ωρη κινητοποίηση στις 22-23 Ιουλίου, με περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ ενάντια της Αξιολόγησης την Τρίτη 22 Ιουλίου.
Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, προκηρύχθηκε 5ωρη παναττική στάση εργασίας 10 π.μ. – 3 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην Συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου