Νέες ειδικότητες και ωράριο διευρυμένο μέχρι τις 7 το απόγευμα σε δύο μονάδες του ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη

Με διευρυμένο ωράριο και με περισσότερες ειδικότητες λειτουργούν εδώ και λίγες μέρες δύο μονάδες του ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη όπου δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επίσκεψης των πολιτών ακόμα και χωρίς ραντεβού, ιδιαίτερα στο απογευματινό ωράριο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προχώρησε σε αναβάθμιση της Μονάδας Υγείας Πύλης Αξιού και του πολυϊατρείου της οδού Αγγελάκη, όπου υπάρχουν στη διάθεση των πολιτών όλες οι ειδικότητες και παρέχονται υπηρεσίες σε διευρυμένο ωράριο από τις 7 πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. 
Επίσης αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνονται τα ραντεβού, αφού οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στη γραμματεία των μονάδων υγείας, εκτός των πενταψήφιων αριθμών ή να κλείνουν επί τόπου ραντεβού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Νόμο 4238/2014 δικαίωμα επισκέψεων στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ έχουν όλοι οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της 3ης ΥΠΕ η αναβάθμιση των δύο μονάδων του ΠΕΔΥ έγινε με στόχο να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες ασθενών με ήπιας βαρύτητας συμπτώματα, έτσι ώστε να μην καταφεύγουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και να εξυπηρετούνται γρηγορότερα.
Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από 15 Ιουλίου και σε μηνιαία βάση θα αξιολογούνται τα αποτελέσματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στο μέγιστο δυνατόν. Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας των Μονάδων Υγείας Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:
* Πολυϊατρείο ΑγγελάκηΣτο πρωινό ωράριο (7.00 – 15.00) καθημερινά λειτουργούν ιατρεία στις εξής ειδικότητες: παθολογίας, καρδιολογίας, χειρουργικής, πνευμονολογίας, γυναικολογίας, ορθοπεδικής, ουρολογίας, ενδοκρινολογίας, παιδοχειρουργικής, νευροχειρουργικής, οφθαλμολογίας, οδοντιατρικής. Στο απογευματινό ωράριο (11.00 – 19.00) καθημερινά λειτουργούν ιατρεία στις εξής ειδικότητες: παθολογίας, καρδιολογίας, χειρουργικής, νευρολογίας, ψυχιατρικής, ρευματολογίας, οφθαλμολογίας, οδοντιατρικής. Στο Πολυϊατρείο Αγγελάκη λειτουργεί ακτινολογικό εργαστήριο το οποίο στεγάζεται στην οδό Αλ. Σβώλου 21 και μικροβιολογικό εργαστήριο το οποίο επί του παρόντος στεγάζεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη 61.
* ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Πύλης ΑξιούΣτο πρωινό ωράριο (7.00 – 15.00) λειτουργούν ιατρεία των εξής ειδικοτήτων: παθολογίας, καρδιολογίας, χειρουργικής, νευρολογίας, ψυχιατρικής, παιδιατρικής, οφθαλμολογίας, ορθοπεδικής, πνευμονολογίας, οδοντιατρικής, παιδοδοντιατρικής. Στο απογευματινό ωράριο (11.00 – 19.00) λειτουργούν ιατρεία στις εξής ειδικότητες: παθολογίας, χειρουργικής, νευρολογίας, ψυχιατρικής, παιδιατρικής, γυναικολογίας, δερματολογίας, ΩΡΛ, οφθαλμολογίας, ορθοπεδικής, πνευμονολογίας, οδοντιατρικής.
Στο Ιατρείο Πύλης Αξιού λειτουργεί μικροβιολογικό εργαστήριο και ακτινολογικό εργαστήριο καθώς και Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού με γυναικολόγο, παιδίατρο και παιδοδοντίατρο.
Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έχουν ορισθεί γιατροί για ελεγκτικό έργο σε πρωινό και απογευματινό ωράριο.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: για το Πολυϊατρείο Αγγελάκη 2310 283042 και 2310 283972, για το Ιατρείο της Πύλης Αξιού 2310 518201 και 2310 513769.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου