22/07/2014 - Ανακοίνωση - Ενημέρωση από τη χθεσινή Γεν. Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Αθήνα, 22/07/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
   Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας, Δευτέρα 21/07/2014, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., με την παρουσία του εκπροσώπου της Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ., με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντίδραση των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων στο καταστροφικό για τις μονάδες μας μέτρο της αρπαγής (claw back) της αμοιβής που δικαιούμαστε για τις διαγνωστικές εξετάσεις που εκτελέσαμε σε ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

   Μετά την ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και τις τοποθετήσεις αρκετών ομιλητών, αποφασίστηκε παμψηφεί η έναρξη διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσουμε στην καταγγελία της σύμβασης των μελών μας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως μόνο μέσο αντίδρασης στην προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί την κοινή λογική! Αντίστοιχη δέσμευση εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ. Ως εκ τούτου διαμορφώνεται κοινό μέτωπο όλων των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων με συντονισμένη δράση.

   Αποφασίστηκε να ενημερωθεί το Υπουργείο για αυτή την απόφαση καθώς επίσης ότι το συντονιστικό όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων θα περιμένει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας οι οποίες θα ικανοποιούν την αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι, κάθε εξέταση που πραγματοποιείται, να αποζημιώνεται (αξιοποιώντας τις προτάσεις μας που έχουμε αποστείλει από τις αρχές Ιουλίου), ενώ παράλληλα το ίδιο αυτό διάστημα η κοινή επιτροπή που δημιουργήθηκε θα συλλέγει τις εξουσιοδοτήσεις των μελών και των δύο ενώσεων, σε εκτέλεση των οποίων, η επιτροπή, θα προβεί στην καταγγελία των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

   Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν συνεννοήσεις με εκπροσώπους της ΠΟΣΙΠΥ για την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, μια που διαφαίνεται ότι έχει ωριμάσει η ίδια επιλογή μ’ αυτή των μελών μας και στα μονήρη εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά και πυρηνικής ιατρικής).

   Σήμερα κιόλας θα συνεδριάσει η κοινή επιτροπή και θα σας κοινοποιήσουμε το σχέδιο της εξουσιοδότησης το οποίο θα συμπληρώσετε μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων ενώσεων, αλλά και οι επαφές με το Υπουργείο Υγείας.

  Σας επισυνάπτουμε την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., η οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που μας οδήγησαν στην λήψη αυτής της ριζοσπαστικής  απόφασης.

      Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                                         Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος                                                 Βιοχημικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου