ΠΑΣΙΔΙΚ: Επιστολή - Πρόσκληση στην Γενική Συνέλευση στις 21/07/2014

Αθήνα  14/07/2014
                         

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,

   Κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αλήθειας. Η στιγμή εκείνη που χωρίς ψευδαισθήσεις πρέπει να πάρουμε τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία να σταθμίσουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, χωρίς ιδιοτελείς σκέψεις και υποκριτικές συμπεριφορές, αλλά με γνώμονα την ισχύ που αποκτά η κοινή προσπάθεια, να βρούμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες, χωρίς να αντιβαίνουν στις αρχές μας, βοηθούν όλους μας να κρατήσουμε ζωντανές τις μονάδες μας, λύσεις τις οποίες πρέπει να υπηρετήσουμε με σθένος και επιμονή όλοι μαζί, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που θα μας οδηγήσει να επιβάλλουμε τη σωστή λύση η οποία βοηθά και εξυπηρετεί όλη την αλυσίδα της Π.Φ.Υ. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πάροχοι, ασφαλισμένοι), αποφεύγοντας τουλάχιστον αυτή τη φορά, τα λάθη που συνεχώς κάνουμε και τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε, κάποια στιγμή πληρώνονται.


   Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες μονάδες, ότι κοιτώντας αποκλειστικά το προσωπικό μας συμφέρον, προσφέρουμε την καλύτερη υπηρεσία στον αντίπαλο που είναι ένα ανάλγητο και αφερέγγυο κράτος, το οποίο εκμεταλλευόμενο την αδυναμία μας αυτή περιορίζει συνεχώς το ζωτικό μας χώρο, οδηγώντας μας σιγά-σιγά αλλά σταθερά στην υποβάθμιση και στην ασφυξία, ενώ με φρούδες ελπίδες και με ψέματα μας αποκοιμίζει για να μπορέσει ευκολότερα να υπηρετήσει τις πολιτικές εκείνες οι οποίες έχουν το μικρότερο πολιτικό κόστος για το σύστημα και που μας οδηγούν όμως στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

   Πολύ μεγάλες ευθύνες έχει το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι αντί να λαμβάνουν μέτρα για περιορισμό της σπατάλης διαγνωστικών εξετάσεων και πάταξης του φαινομένου της προκλητής ζήτησης, συμπεριφέρονται αυταρχικά και αντιδημοκρατικά εφαρμόζοντας ληστρικά μέτρα Σοβιετικού τύπου όπως το rebate και το clawback, που καταστρέφουν τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εξυπηρετούν το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αφού πάνω από ένα έτος οι εργαστηριακές μονάδες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τώρα του Π.Ε.Δ.Υ., υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν καθόλου.

Από την άλλη μεριά πρέπει να δούμε και τις δικές μας ευθύνες, όσοι εξ’ ημών με τις λάθος πρακτικές, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις ανήθικες δράσεις, οδήγησαν τα πράγματα στη σημερινή τους κατάσταση, ζημιώνοντας πολλούς συναδέλφους μας αλλά και το μεγάλο πελάτη μας που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και σήμερα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και που δυστυχώς κάποιοι τις συνεχίζουν ακόμη και σήμερα που τα πάντα καταρρέουν.

   Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη ο καθένας από εμάς να σεβαστεί τους άλλους και να συνταχθούμε πίσω από μία κοινή θέση την οποία πρέπει να στηρίξουμε δυναμικά και ανυποχώρητα, όλοι μαζί, γιατί μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να περισώσουμε ότι μπορεί να σωθεί και να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά την όποια ανάπτυξη μας επιτρέπουν οι συνθήκες της εποχής μας.

   Σας καλώ λοιπόν να προσέλθετε όλοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχουμε προγραμματίσει τη Δευτέρα 21/7/2014, ούτως ώστε μέσα από ένα ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο που θα διεξαγάγουμε, να καταλήξουμε όλοι μαζί στις καλύτερες λύσεις οι οποίες θα υπηρετούν το συμφέρον των πολλών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα και να δεσμευτούμε όλοι ότι θα τις στηρίξουμε με σθένος, μέχρις ότου πετύχουμε αυτά που δικαιούμαστε.

   Σκεφθείτε συνειδητά και με σοβαρότητα, έχοντας επίγνωση του μεγάλου κινδύνου που παραμονεύει και τολμήστε την υπέρβαση, γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δρ. Γιώργος Βουγιούκας
Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου