dr Stavros: το Πρώτον ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η ανοησία συνεχίζεται.... Από χθες τυπώνεται , μετά την συνταγή, σελίδα με τα γεννόσημα της δραστικής ουσίας που έγραψε ο γιατρός, και πόσο κοστίζουν!! 

Δηλαδή ενθαρρύνεται ο ασφαλισμένος να επιλέξει σκεύασμα!!! 

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η σπατάλη στο χαρτί και η ζημιά του γιατρού, αλλά ότι διαταράσσεται ο θεσμικός ρόλος του ιατρού. 

Η προηγουμένη ανοησία ήταν να το σκεύασμα να το επιλέγει ο φαρμακοποιός.

Η συνεχής ανοησία είναι η αναγραφή της δραστικής ουσίας, πράγμα άχρηστον διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν επιβαρύνεται αφού πληρώνει μόνον την ασφαλιστική τιμή, ότι και αν γραφτεί από τον γιατρό.

Δεν θα αναφερθώ στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που μπορεί και να έχουν κάποια χρησιμότητα.

Όμως οι πολλές ανοησίες γίνονται για να ικανοποιηθεί το μνημόνιο ασχέτως πρακτικής χρησιμότητας.

Το ιατρικό σώμα οφείλει να προασπίσει την δεοντολογία στην άσκηση της ιατρικής.

Όπως και στο ότι κανένα φάρμακο μη συνταγογραφούμενο. Στις διαφημίσεις των μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων επισημαίνονται λίγες οδηγίες και τέλος η παρότρυνση "ρωτήστε τον γιατρό σας". 

Άρα;

Κάτι που συνηθίζεται εδώ ή αλλού δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά είναι ορθόν.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΘΩΟ ΠΡΟΦΙΛ...ΟΠΩΣ ΠΧ ΕΜΜΕΣΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ..ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ...ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ....ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ Ο ΕΟΦ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΑΡΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αντιρρήσεις των εκπροσώπων μας εντοπίζονται στην σπατάλη χαρτιού και χρόνου και χάνεται η ουσία , όπως την θέτεις και όπως την θέτω drstavros

    ΑπάντησηΔιαγραφή