Οι αποθηκευτικοί χώροι "ανάβουν φωτιές" στους φαρμακοποιούς

«Φωτιές» στους φαρμακοποιούς άναψε ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τους ...αποθηκευτικούς χώρους! Ειδικότερα, σε νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου – που κατατέθηκε στη Βουλή- περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία υποστηρικτικού αποθηκευτικού χώρου σε διαφορετικό και ανεξάρτητο κτήριο, εντός της ίδιας περιφέρειας. 

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αφορά τα φαρμακεία, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα χώρου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η σχετική ρύθμιση εξυπηρετεί άλλα κανάλια διανομής όπως σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής. 

Όπως αναφέρει μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Φαρμακευτικού Συλλόγου σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, τα 12.000 φαρμακεία που λειτουργούν σήμερα στη χώρα δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλημα χώρου για τα αποθέματά τους. 

Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα συστέγασης των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως ιατρεία, οδοντιατρεία -χωρίς να απαιτείται εταιρική σχέση μεταξύ τους – με καταστήματα οπτικών, εργαστήρια αισθητικής κ.α. Από τη σχετική ρύθμιση αποκλείονται τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, οι μονάδες αιμοκάθαρσης κ.α. 

Σχετικά με την αιμοδοσία, το νομοσχέδιο επισημαίνει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των αιμοδοτών ενώ σταδιακά θα μειωθεί και ο αριθμός των εισαγόμενων μονάδων. Για το λόγο αυτό, θεσπίζονται ειδικά κίνητρα για τους εθελοντές αιμοδότες, με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

Τέλος, υπάρχουν ρυθμίσεις που αφορούν στις μεταμοσχεύσεις, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου