Bloomberg: 2.500 Έλληνες γιατροί, μετανάστες στη Γερμανία

«Εξαγωγή» γιατρών προς τη Γερμανία φαίνεται πως κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας που πραγματοποίησε το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι υπήρξε η τρίτη σε σειρά, ποσοστιαία αύξηση καθώς ο αριθμός των ξένων γιατρών στη Γερμανία, αυξήθηκε 120 % την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα να φτάσει σήμερα τις 31.000.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 31.000 γιατρούς μετανάστες στη Γερμανία, οι 2.500 είναι Έλληνες, με τη χώρα μας να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση αναφορικά με τους γιατρούς που έχουν αφήσει τη χώρα τους για να βρουν εκεί ένα καλύτερο μέλλον.
vl2
Στην 1η θέση βρίσκεται η Ρουμανία με 3.215 γιατρούς και ακολουθούν η Αυστρία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Συρία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ουκρανία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους μετανάστες γιατρούς στη Γερμανία.

Η Γερμανία, προσφέρει θέσεις εργασίας στον ιατρικό τομέα λόγω της βασικής έλλειψης που έχει σε γιατρούς. Το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 44 % των Γερμανών γιατρών είναι παραπάνω από 50 χρονών έχουν καταστήσει τη Γερμανία κατάλληλη για τους γιατρούς ανά τον κόσμο.

1 σχόλιο:

  1. Τους στείλαμε γιατρούς ετοιμοπαράδοτους. Τους ανδρώσαμε, τους σπουδάσαμε, τους θρέψαμε αποκλειστικά και μόνον από την δική μας τσέπη και τους παραδώσαμε στον ''Καίσαρα'' για να μην ... χαθούν από την πείνα. Αυτό κι αν δεν είναι παιδομάζωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή