ΕΟΠΥΥ: Θα διακοπούν οι συμβάσεις με όσες κλινικές κάνουν επίσχεση

Αρνητική είναι η απάντηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός εκφράζει τη λύπη του για την απειλή επίσχεσης της ΠΕΙΚ και προειδοποιεί πως θα διακόπτονται οι συμβάσεις με όσες κλινικές προχωρήσουν σε κινητοποίηση:
“Είναι προφανές ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τα επτά αιτήματα τους δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και είναι ως εκ τούτου προσχηματικά”, σημειώνει ο κ. Κοντός, για να επισημάνει:
“Τονίζουμε, ότι η απόφασή τους αυτή πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά.
Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στο πλαίσιο αυτό, η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με βάση τους όρους της σύμβασης, συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασης τους με τον ΕΟΠΥΥ”.

Ευθύνες

Απαντώντας στις προειδοποιήσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η ΠΕΙΚ τονίζει ότι "...για οποιαδήποτε κλινική διακόψει την λειτουργία της, εξαιτίας της άρνησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, θα ζητήσουμε δικαστικά ποινικές και αστικές ευθύνες από τους υπευθύνους που έχουν ονοματεπώνυμο και φυσικά τις πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας"....

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΩΗΝ ΟΓΑΤΡΑΦΗΣ ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΜΑΙΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ......ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή