Ο Άδωνις Γεωργιάδης καθόρισε τις αρμοδιότητες του Μάκη Βορίδη!


Σκληρά παζάρια από την πλευρά του τέως υπουργού Υγείας, έγιναν λίγες ώρες πριν οριστεί από τον πρωθυπουργό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε ακόμη και θέμα καθορισμού συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από τον νέο υπουργό Υγείας, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι αποδοκιμάζονται από την κυβέρνηση οι επιλογές του!

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να μην αναλάβει τον τομέα του φαρμάκου ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, αλλά να τον αναλάβει ο κ. Βορίδης.

Με τα πολλά, ο πρωθυπουργός δέχτηκε τελικά τα αιτήματα του τέως υπουργού, ο οποίος – με τη σειρά του – δέχτηκε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ιδού πώς μεταφέρεται η παρασκηνιακή αυτή διαβούλευση:

Ο κ. Γεωργιάδης δεν πίστευσε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση και αιφνιδιάστηκε την περασμένη Δευτέρα όταν διαπίστωσε ότι φεύγει...

Πηγές από το πολιτικό ρεπορτάζ λένε ότι έστειλε δύο SMS. Το ένα στον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας ειρωνικά για τη συνεργασία και ο δεύτερο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την προειδοποίηση ότι “θα έρθει και η σειρά σου”!

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να τού απάντησε “θέλω να τα πούμε”.
Καρατόμηση

Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη στο μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Γεωργιάδη να εκφράζει την πικρία του:

“Μού έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου.

Πρωθυπουργός είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις, αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα”.

Η απάντηση ήταν “εσύ με ρεζίλεψες, που διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες.
Όροι

Έπειτα από λίγη ώρα, οι δύο άνδρες τα βρήκαν και προκειμένου να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο κ. Γεωργιάδης έθεσε τρεις όρους:

Να αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο. Να κρατήσει τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα ο κ. Βορίδης. Να κάνει δήλωση στήριξής του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς δέχτηκε το πρώτο, υποσχέθηκε το δεύτερο και έπειτα από πίεση αποδέχτηκε και το τρίτο...

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου