Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν: ανοίγουν οι συμβάσεις για τους γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ και τ.ΙΚΑ

Μετά από μακροχρόνιο συστηματικό και πιεστικό αγώνα του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, των επαγγελματικών ενώσεων και των ιατρικών φορέων, έρχεται η δικαίωση για τους γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ που βρέθηκαν εκτός του συστήματος επισκέψεων στο e-ΔΑΠΥ από αρχές 2014. Στους γιατρούς που επέλεξαν να συνεχίσουν στα ιατρεία τους, το Υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε ότι θα έδινε τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, υπόσχεση την οποία ο ΙΣΑ διεκδίκησε καρε καρε, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων της χώρας.
Τελικά καταφέραμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης τέλη Απρίλιου και την υλοποίησή της από αύριο. Έτσι, από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, ανοίγει η διαδικασία σύναψης εξάμηνων συμβάσεων με το ΠΕΔΥ για τους 3.000 γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ και πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να μην ενταχθουν ως μόνιμο προσωπικό στο σύστημα υγείας αλλά να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.
Η δυνατότητα δήλωσης ενεργοποιείται από την Παρασκευή 16 Μαΐου και για μια εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποδεχθούν τη σχετική «Δήλωση Γιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάνοντας χρήση του προσωπικού τους κωδικού.
Δείτε αναλυτικότερα την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ΕΔΩ

Ο ΙΣΑ δηλώνει ικανοποίηση για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους γιατρούς μέλη του που επί πολλά χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα δηλώνει και επαγρύπνηση προς την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς μέλη του, μέσα από τις πάγιες διεκδικήσεις του: 1) συλλογικές συμβάσεις 2) αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και 3) δυνατότητα σύμβασης για όλους τους γιατρούς
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

7 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ..ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΑ ΠΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το "γλειφιτζούρι".
    Να θυμηθώ να σε ψηφίσω (στον ΙΣΑ, στο Δήμο, στον ΠΙΣ, στην ΠΕΔ κλπ κλπ κλπ)
    Το "αγγούρι" βέβαια που τρώω καθημερινά,
    είναι δύσκολο να το ξεχάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεγάλη επιτυχία ! για μια ακόμη φορά θα αποκλειστούν όλοι οι νέοι ιατροί ! ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.....ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ.[ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΓΑΡ] ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ...ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΛ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια! Συμβάσεις μόνο γιά ικατζήδες και για κανεναν αλλο!! Είστε φοβεροί ρε παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι νέοι γιατροί αποκλεισμένοι απο παντού 4 χρόνια τωρα. Την επόμενη κυριακή θα λάβετε το μήνυμα των ευρωεκλογών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ...ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΕΣ ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ[ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Κ.Α.]ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ....ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΕΞΟΔΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ....ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΡΑ...ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ....ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ..ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ......ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή