Τελεσίγραφο Γεωργιάδη στα διαγνωστικά έως την Τετάρτη

Την πολιτική “καρότο και μαστίγιο” εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας στο θέμα της επίσχεσης των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων.

Από τη μία εμφανίζεται πρόθυμος να αναπληρώσει το ποσό με το οποίο επιβαρύνθηκαν όσο έμεναν κλειστά τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ και από την άλλη απειλεί με διακοπή συμβάσεων σε περίπτωση που δεν διακοπεί η επίσχεση:

“Θα ενημερώσουμε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης όλους τους ασφαλισμένους μας μέσα από το site του ΕΟΠΥΥ και με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι”, ανέφερε την Τρίτη ο κ. Γεωργιάδης, για να σημειώσει:

“Όσοι επιλέξουν την οδό της καταγγελίας της σύμβασης, διά της επίσχεσης, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας.

Θέλουμε να δηλώσουμε προς τους ασφαλισμένους μας ότι αύριο θα είναι, όπως και να έχει, η τελευταία ημέρα της ταλαιπωρίας.
Για άλλη μια φορά, να τους ζητήσω συγγνώμη. Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή αλλαγών. Πιστεύω ότι με πνεύμα καλής συνεργασίας και συνεννόησης θα πάμε μπροστά”.

Συμβάσεις

Ο υπουργός Υγείας περιέγραψε και το πλαίσιο των νέων συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων:

Το σχέδιο αφορά στην κατανομή του 80% του προϋπολογισμού σε πλαφόν ανά πάροχο, της δημιουργίας μιας επιπλέον ζώνης 20% που θα υφίσταται rebate και της δημιουργίας της δυνατότητας για την τελευταία εβδομάδα να εκτελεί ή όχι ο συμβεβλημένος ή να στέλνει τον ασφαλισμένο σε άλλο πάροχο που δεν έχει καλύψει το πλαφόν του.

3 σχόλια:

  1. Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΤΛΠ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ...ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ...ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ..ΛΕΤΕ ΝΑ..........ΒΛΑΣΤΗΣΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την εχει πατησει ο Αδωνις?Νομιζει κανεις οτι θα βρει χρηματα να δωσει?Οι ασθενεις ειναι εκεινοι που την πατησαν, διοτι στο τελος θα πληρωνουν απο την τσεπη τους και δεν ειναι και τοσο κακο επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος λυγισει αυτη την στιγμη και τρεξει να "βοηθησει¨" τον ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να γνωριζει οτι μετα απο λιγο καιρο δεν θα υπαρχει καποιος να βοηθησει εκεινον. Ειναι δυνατον να σκεφτεται καποιος σημερα οτι θα ειναι συμβεβλημενος με αυτους τους ορους? Τα χρηματα ειναι συγκεκριμενα. Πρεπει με καποιον τροπο να καταλαβει ο Αδωνις πως η θεση που εχει δεν ειναι για να εκβιαζει τον πολιτη αλλα να προσπαθει να του κανει την ζωη του καλυτερη. Και πολιτης δεν ειναι μονο ο ασφαλισμενος. Ειναι και ο παροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή