Νόμος του κράτους και πάλι το πλαφόν

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την επαναφορά του πλαφόν στη συνταγογράφηση, με την Αριστοτέλους να σχεδιάζει την Υπουργική Απόφαση που θα προσδιορίζει τις παραμέτρους για φάρμακα και διαγνωστικές.

Διαφορετικό προφίλ θα έχει πλέον το πλαφόν στη συνταγογράφηση, καθώς η νομοθετική ρύθμιση ορίζει πως τα συνταγογραφικά όρια και στόχοι των γιατρών θα καθορίζονται τόσο από τις ιδιαιτερότητες του γιατρού, όσο και της περιοχής και του ασθενούς.

Συγκεκριμένα θα διαφέρει ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού ή την ιδιότητα και χαρακτηριστικά του παρόχου, τον αριθμό των ασθενών και τα χαρακτηριστικά και παθήσεις αυτών, την γεωγραφική περιοχή και τα δημογραφικά δεδομένα της, τον μήνα του έτους (εποχικότητα), τις τυχόν μεταβολές των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων ή των αναλωσίμων και της τεχνολογίας, την εισαγωγή νέων φαρμάκων (πρωτοτύπων ή γενοσήμων) στο θετικό κατάλογο συνταγογράφησης και τέλος την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης ή της αντίστοιχης των διαγνωστικών σε σχέση με τους εκάστοτε στόχους.

Όπως διευκρινίζεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων αλλά και των εξετάσεων, καθώς και η εκτέλεση τους δύναται να συνδέονται με την πάθηση του ασθενούς όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση το International Classification of Disease.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει πρόσω ολοταχώς για τη σύνταξη και δημοσίευση των Υπουργικών Αποφάσεων που θα θεσπίζουν τα κριτήρια.

3 σχόλια:

  1. ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ Η ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕ...ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ δρομολογείται από τη σχολή δημόσιας υγείας προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού με χρόνια νοσήματα,όπως κατάθλιψη επιληψία καρδιαγγειακά και μάλλον ο διαβήτης,όπου θα μετριέται γενετικά το ενζυμικό προφίλ του ασθενούς και θα του λένε ποιο φάρμακο κάνει και πιο δεν κάνει γιαυτόν,σύμφωνα με το μεταβολικό προφίλ.Είμαστε πρωτοπόροι or what?

    ΑπάντησηΔιαγραφή