ΠΙΣ: Και πάλι στην Δικαιοσύνη για να καταργηθεί το πλαφόν συνταγογράφησης

Αθήνα, 5 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει ως αντιδεοντολογική και αντιεπιστημονική την νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία θα επανέλθει το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και των ιατρών της χώρας μας, δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ακυρωθεί εκ νέου η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να περιορίσει δραματικά τις δυνατότητες των ασφαλισμένων και των ασθενών να διατηρούν απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατρική και την φαρμακευτική τους περίθαλψη.
Σε μία εποχή κατά την οποία η χώρα μας “μετράει” περί τους 2,5 εκατ. ανασφάλιστους κατοίκους, κανένας περαιτέρω αποκλεισμός από την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη δεν μπορεί να γίνει ανεκτός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

2 σχόλια:

  1. Οχι νομιζατε πως τη γλυτωσατε λαμογια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2.....ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ.......ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή