ΠΙΣ: Η αδιαλλαξία του υπουργού Υγείας οδηγεί στην επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου

Αθήνα, 5 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου 2014, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και οι  κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, αποφάσισε ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, το Σάββατο 3 Μαΐου στην Αθήνα.
Το αδιέξοδο το οποίο προέκυψε τελικά στον διάλογο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελληνίας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, βαρύνει αποκλειστικά και μόνον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές  ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση, καθώς και η ανικανότητα διοικητικών και πολιτικών παραγόντων να εφαρμόσουν κανόνες συνταγογράφησης και ελέγχου των διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον κλάδο του ιατρικού σώματος σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης.
Για τον λόγο αυτό, ο Π.Ι.Σ. με τους εμπλεκόμενους φορείς, καλεί Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 13.15 (Αίγλη Ζαππείου), προκειμένου να ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη περίσκεψη και ψύχραιμη εκτίμηση, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να ζημιώσουμε τους πολίτες.

Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους Υγείας, χωρίς η διοίκηση του Οργανισμού να υπολογίζει τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.
Πρόταση για την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας
Μετά από εξαντλητική συζήτηση όλων των άρθρων της Νομοθεσίας, που προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. και την Επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, εγκρίθηκε ομόφωνα κατ άρθρο και στο σύνολό της η προταθείσα Νομοθεσία, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για Νομοθετική ρύθμιση.
Η αναμόρφωση της Νομοθεσίας ήταν μία υπόσχεση  της σημερινής Διοίκησης, γιατί το πλαίσιο που την διείπε μέχρι σήμερα, στηριζόταν σε αναγκαστικούς Νόμους του 1939 και  Βασιλικά Διατάγματα του 1957.
Ελήφθη υπόψιν η Ευρωπαϊκή και Διεθνής εμπειρία και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο Νομοθεσίας, που στοχεύει στη σύγχρονη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και στη λειτουργία των ιατρών, με κύρος, ηθική και αξιοπρέπεια.
Η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων θα συμβάλλει στις αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία για την άσκηση πολιτικής στην Υγεία, η οποία θα προστατεύει και θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε πολίτη στην υγεία και θα μεριμνά για όλες τις δράσεις  οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή περίθαλψη.
Η επίπονη, διάρκειας ενός έτους περίπου προεργασία για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου, έφερε αποτελέσματα τα οποία ικανοποιούν τον ιατρικό κόσμο και επιβραβεύουν όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, με την ομόφωνη έγκριση του ιατρικού σώματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Σχόλια

 1. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ?ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ..ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΞΩ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ.....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΕΚ...ΕΙΠΑΜΕ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΓΚΟΛ...ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟΥ .ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ Η ΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικό συμπέρασμα: δεν υπαρχει περίπτωση να πετύχει η επίσχεση. Δυστυχως...

   Διαγραφή
 2. MHΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70% ??? ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 18 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ 9 ΕΥΡΩ. ΑΠΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2,5 ΕΥΡΩ, ΣΥΝ ΑΛΛΑ 9 ΣΥΝΟΛΟ 11,5!!!! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O YΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ....ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΡΑ?ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου