«Ύποπτες» αλλαγές στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Διαβήτη

Την έντονη ανησυχία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) έχει προκαλέσει η πρόσφατη αντικατάσταση της Προέδρου Μ. Μπερνουμπή και ενός μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Πάθηση.

Η ΕΛΟΔΙ διερωτάται τι εξυπηρετούν οι αντικαταστάσεις στην Επιτροπή, καθώς οι δύο γιατροί που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν Πρόεδρο και μέλος είναι άγνωστοι στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Επιπλέον, όπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εν λόγω ιατροί δεν φαίνεται να έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο τομέα, ικανό να δικαιολογήσει την τοποθέτησή τους στην ευαίσθητη αυτή θέση.

«Είναι αυτονόητο ότι τα άτομα που απαρτίζουν τη Γνωμοδοτική επιτροπή, ιατροί παθολόγοι ή ενδοκρινολόγοι, πρέπει να είναι επιστήμονες με βαθιά γνώση και πολυετή επιστημονικά τεκμηριωμένη εμπειρία στον σακχαρώδη διαβήτη. Στην αντίθετη περίπτωση, το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες», σημειώνεται.
Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αντικατάσταση της προέδρου Μαριάννας Μπερνουμπή, 4 ημέρες πριν την επιτυχή διοργάνωση ημερίδας για το Διαβήτη, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

«Απευθυνθήκαμε πρώτα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ρωτήσαμε τους λόγους της παραπάνω αντικατάστασης. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση. Γνωρίζουμε ότι και η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για το ίδιο θέμα με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας», καταλήγει η ΕΛΟΔΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου