Αίτημα Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ πρώη ιατρών του ΕΤΑΑ

Με δελτίο τύπου στις 15/5/2014 ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργού Υγείας δίνεται η δυνατότητα στους τέως ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δεν εντάχθηκαν στο Π.Ε.Δ.Υ. να συμβληθούν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Με μεγάλη έκπληξη μας, διαπιστώνουμε ότι εξακολουθείται να αποκλείεται μια ομάδα ιατρών οι οποίοι δικαιούται το αυτονόητο . 

Από 06/09/2011 κανένας ασφαλιστικός φορέας πλην του Ε.Τ.Α.Α. δεν συμβαλλόταν με ιατρούς λόγω της επικείμενης δημιουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Από 1/1/2012 (ημερομηνία έναρξης) του ΕΟΠΥΥ, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς με τα ταμεία του ΟΠΑΔ, του ΙΚΑ & του ΟΑΕΕ να συμβληθούν κατ' επιλογή με τον ΕΟΠΥΥ. 

Τον Μάρτιο του 2012 όταν ο Οίκος Ναύτου εντάχθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δόθηκε η δυνατότητα στους συμβεβλημένους ιατρούς του φορέα να συμβληθούν και αυτοί με τον ΕΟΠΥΥ. 

Παραδόξως, το ίδιο δεν συνέβη με τους ήδη συμβεβλημένους ιατρούς του Ε.Τ.Α.Α. όταν αυτό εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ανεξήγητος αυτός αποκλεισμός των πρώην γιατρών του Ε.Τ.Α.Α. δημιουργεί μείζον πρόβλημα ισονομίας και βαθύ αίσθημα αδικίας σε αυτούς τους γιατρούς, αφού αναμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο την υποσχεθείσα ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ιατροί είναι πραγματικά λίγοι και είχαν μόνο σύμβαση με το ΕΤΑΑ (π.χ. στη Ρόδο ήταν δυο 2), θεωρούμε αυτονόητη την δυνατότητα ένταξη τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η παραπάνω απόφαση άλλωστε δεν πρόκειται να επιβαρύνει πρακτικά τον οικονομικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αλλά αντίθετα θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σας καλεί να συμπεριληφθούν στην απόφαση του υπουργού και αυτοί οι ιατροί μέλη μας , ώστε εφόσον το επιθυμούν, να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

5 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΧΟΥΜΕ 1 ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΙΜΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΑΚΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ......ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΧΟΝΤΡΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ....ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε για να γλυτώσουμε από τη διαφθορά κλπ δίνουμε συμβάσεις μόνο σε ικατζήδες ....

      Διαγραφή
  2. Το αίσθημα δικαίου θα αποδοθεί με τη ψήφο μας στις εκλογές ! απλά και ξεκάθαρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή