Φαρμακευτική αγορά: Δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση

Δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο των φαρμακοποιών θα υπάρξουν αμέσως μετά τις εκλογές.
Η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15% φαίνεται ότι θα τεθεί ως προαπαιτούμενο για την καταβολή των δόσεων από τους δανειστές προς τη χώρα μας.
Το θέμα άφησε την Τρίτη ανοικτό ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ (φωτό), σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης ακούν τις αναλύσεις της τρόικας.
Από την έκθεση αξιολόγησης που συζητείται και τμήματα της οποίας έχουν ήδη διαρρεύσει, προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στη χώρα μας τα 8,3 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις, για κάθε μία από τις οποίες θα υπάρξουν προαπαιτούμενα.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών και η επανεξέταση των επικουρικών συντάξεων.
Ανοικτό είναι, επίσης, το θέμα του πλήρους ανοίγματος του επαγγέλματος, με την παροχή δυνατότητας ίδρυσης φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς.

Ευχαριστημένοι

Αναφερόμενος στην τήρηση των δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε:
"Είμαστε ευχαριστημένοι με την τέταρτη αξιολόγηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει σημαντικό μέρος των μεταρρυθμίσεων, που θα τονώσουν την αγορά εργασίας, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας".

Προσφυγή

Οι φαρμακοποιοί αναζητούν τρόπους να αντιδράσουν στην "καταιγίδα" των μέτρων που λαμβάνεται εναντίον τους.
Μεταξύ αυτών, είναι και η προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή.
Η εκτίμηση είναι ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αποδώσουν, ενώ "στεγνώνουν" τον κλάδο από ρευστό.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου