Προσωπικοί:
1) Γιατί σπάνια θα μπορείς να χαρείς την οικογένειά σου - αν ποτέ κάνεις.
2) Γιατί τα παιδιά σου σίγουρα δε θα χρειαστούν να διαβάσουν αυτόν τον κατάλογο για να αποφασίσουν να μη γίνουν γιατροί.
3) Γιατί θα πασχίζεις να αποδείξεις ότι δεν έχεις μόνο επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή.
4) Γιατί θα πρέπει πάντα να δίνεις στη δουλειά σου - ανεξάρτητα αν το αναπληρώνεις ποτέ.
6) Γιατί θα πρέπει να διαχειρίζεσαι ένα τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ξεχάσεις αμέσως.
7) Γιατί θα σου υπενθυμίζει ο κάθε ένας ότι το δικό σου πρόβλημα είναι πάντα μικρότερης σημασίας.
Εργασιακοί:
8 ) Γιατί ακόμη κι αν περάσουν 10 χρόνια από το πτυχίο σπάνια θα έχεις τελειώσει με όλες τις εξετάσεις.
9) Γιατί τα μεσοδιαστήματα της ειδικότητας κατά κανόνα θα είναι τόσο μεγάλα που μπορείς άνετα να ξεχάσεις ότι έχεις μάθει μέχρι τότε.
10) Γιατί όσο θα βελτιώνεσαι επιστημονικά τόσο θέλεις να εγκαταλείψεις την πατρίδα σου.
11) Γιατί όσο πιο "πετυχημένος" γίνεσαι, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να χάσεις τον ευατό σου.
12) Γιατί πάντα η επιστήμη σου θα βρίσκεται πολύ μακριά από σένα.
Οικονομικοί:
13) Γιατί θα αντιμετωπίζεις το κοινωνικό στερεότυπο του ότι έχεις λεφτά ακόμη και όταν είσαι άνεργος.
14) Γιατί θα σε λένε πάντα φοροφυγά, ανεξάρτητα αν δηλώνεις και αυτά παυ δεν εισπράττεις.
15) Γιατί στα μάτια του κόσμου θα παίρνεις πάντα φακελάκι άσχετα αν ο μόνος εργοδότης σου έχει ξεχάσει να σε πληρώσει εφημερίες εδώ και τρεις κυβερνήσεις.
16) Γιατί η σύμβασή σου με το δημόσιο θα σου αποφέρει πλείστα δεινά, το πιο ασήμαντο από τα οποία είναι συνήθως το ότι δε θα πληρώνεσαι.
17) Γιατί η επίσκεψη στο ιατρείο σου θα κοστίζει λιγότερο από ότι στο κομμωτήριο.
Κοινωνικοί:
18 ) Γιατί όταν βρεθείς με κόσμο η δεύτερη φράση μετά το χαιρετισμό θα είναι: "Μια που σε βρήκα γιατρέ μου...".
19) Γιατί μόλις καταφέρεις να ξεφύγεις από την ένταση της ημέρας θα χτυπάει το τηλέφωνο για να σου θυμίσει ότι πάντα έχει μείνει κάτι για να σε τραβήξει πίσω.
20) Γιατί συνήθως η παρέα σου θα αποτελείται από γιατρούς.
21) Γιατί θα σου τη λένε αν θέλεις να καπνίζεις, να πίνεις και να τρως όσο γουστάρεις.
22) Γιατί όταν δε σε χρειάζονται για επιστημονικά θέματα, θα σε αντιμετωπίζουν συνήθως ως μονόχνωτο και ρηχό.
Συντεχνιακοί:
23) Γιατί ποτέ δε θα καταφέρεις να συνεννοηθείς στην πράξη με άλλο γιατρό - πόσο μάλλον με δύο.
24) Γιατί όταν θα διαπιστώνεις ότι δε συνεννοήθηκες με κάποιο άλλο γιατρό, πάντα κάποιος λόγος θα υπάρχει που θα ρίχνει το φταίξιμο σε σένα.
25) Γιατί ακόμη και αν σου βγαίνει να ανταλάσσεις χαμόγελα και φιλικές κουβέντες με άλλο γιατρό, πάντα θα βλέπεις στο πρόσωπό του έναν εν δυνάμει ανταγωνιστή.
26) Γιατί δύσκολα θα βρεις κάποιον άλλο γιατρό να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί όταν χρειάζεται.
27) Γιατί στο μόνο που θα συμφωνείς με τους άλλους γιατρούς είναι ότι διαφωνείτε.
Ηθικοί:
28 ) Γιατί πολλές φορές θα χρειαστεί να πείσεις ότι τιμάς έναν όρκο που δε θυμάσαι τι λέει.
29) Γιατί πάντα θα σκέφτεσαι αν ο ασθενής σου μπορεί να κάνει κάτι για σένα - κι όχι μόνο το αντίθετο.
30) Γιατί αν δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον θα σου είναι δύσκολο να πεισθείς ότι μπορεί να τον βοηθήσει κάποιος άλλος.
31) Γιατί θα πρέπει όχι μόνο να είσαι, αλλά και να φαίνεσαι τίμιος.
32) Γιατί θα πρέπει να σέβεσαι και να τιμάς πάντα το ανθρώπινο σώμα, ακόμη και κόντρα στη φύση σου.
33) Γιατί θα πρέπει να δέχεσαι ακόμη και αυτόν που δε θα ήθελες ποτέ να συναντήσεις.
34) Γιατί θα είσαι αναγκασμένος να ακούς με νηφαλιότητα ακόμη και αυτό που σε προσβάλλει.
35) Γιατί θα πρέπει να συνηθίσεις την ιδέα ότι είσαι ένας κοινός άνθρωπος με μέτρια νοημοσύνη, αν θέλεις να τα βγάλεις πέρα με όσους περισσότερους ασθενείς μπορείς.
36) Γιατί θα αναγκαστείς να δεχθείς ότι μαθαίνεις από τα λάθη σου, και όχι από τη δόξα σου.
37) Γιατί θα καταλάβεις, κάποια στιγμή, ότι δεν είσαι απαραίτητος για να γιατρευτεί ο ασθενής σου.
38 ) Γιατί θα σε αναγκάσουν να σκέφτεσαι: "πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;"
39) Γιατί θα αναγκαστείς να πεις ψέματα σε ασθενείς - με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαβαίνουν ότι τους κοροϊδεύεις.
40) Γιατί θα σε κοιτάνε σα θεό, ενώ εσύ θα ξέρεις ότι είσαι απλά ένας άνθρωπος.
Προσθέτω ότι:a)τη μια μέρα θα σε γλείφει ο φαρμακοποιός και την άλλη θα σε βρίζει από μέσα του β)γιατί όταν είσαι αγροτικός ιατρός θα πρέπει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που βγάζουν περισσότερα από σένα και διατείνονται ότι ξέρουν περισσότερα από σένα (μαίες νοσηλεύτριες τραυματιοφορείς)γ)γιατί αν έχεις κρατική θέση οι διοικητικοί υπάλληλοι θα σε κάνουν ότι θέλουν ,δ)γιατί το φαγητό του νοσοκομείου είναι αυτά που πετούν στη Λαχαναγορά του Ρέντη και αυτό δεν υπάρχει και πάντα,ε)γιατί το ΤΣΑΥ είναι το πιο ανοργάνωτο ταμειο,στ)γιατί το ιατρείο σου με την παρούσα κατάσταση έχει γίνει δημόσιο ουρητήριο,ζ)γιατί στην πολυκατοικία που έχεις το ιατρείο σου είσαι το μαύρο προβατο για το διαχειριστή και τους ενοίκους η)γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες θα σε θεωρούν παντα φτωχομπινέ θ)γιατί παρότι λένε οι ειδήσεις για τον εξευτελισμό των αναπήρων,εσύ έχεις δεχτεί τον πρώτο προπηλακισμό από αυτούς,γιατί δεν τους γράφεις,δεν τους δίνεις λεφτά και εννοείται ότι security δεν έχεις να σε προφυλάξει από κανένα καιτελευταίο ι)η αστυνομία και η τροχαία σε έχει γραμμένο για παράπονα και είσοδο στο δακτύλιο
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαυτο καθεσαι σπιτι σου κλεινεις και την πορτα σου (εαν ειναι της προκοπης) και κανεις μια αλλη δουλεια η γινεσαι διαρρηκτης
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού στην Ελλάδα μετράει πιο πολύ ο τίτλος από τα λεφτά, συμφέρει να είσαι γιατρός γιατί ο τίτλος είναι ακόμα ισχυρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ομως εδω στην αμερικη που διαμενω τους τελευταιους μηνες το επαγγελμα του γιατρου θεωρειται τιμιτικα απο τα καλυτερα επαγγελματα και αλοστε minimum 140.000$ ετισιως καθαρα ειναι ενα εξιοπρεπεστατο ποσο.
ΔιαγραφήΕπιπλεον ανεργοι γιατροι εδω δεν υπαρχουν παραμονο αυτοι που δεν θελουν να δουλεψουν
Διάβαζα το άρθρο και θα ηθελα να μάθω αν το εχει γράψει γιατρος κι αν ναι τι πραγματικα ήθελε να ειναι στη ζωη του;
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω λεω οτι γραφετε ηλιθιοτητες και οποιος ειναι μαγκας πραγματικα τωρα εχει κανει τα ονειρα του και τη ζωη του και βλεπει αυτα τα αθλια ποστ και γελαει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ που είμαι ακόμα 16 αγαπώ το να βοηθώ κόσμο και να είμαι αυτή που θα σώσει μια ζωή. Εύχομαι να καταφέρω να περάσω ιατρική, για εμένα είναι όνειρο ζωής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να τα κατάφερες!!
ΔιαγραφήΕίναι απαίσιο και είναι αδιανόητο να το κάνετε αυτό. Αυτοί οι λόγοι μπορούν να καταστρέψουν τα όνειρα κάποιου γιατί μπορούν να τον πτοήσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ανακριβειες και κουραφεξαλα αναφερονται στο αρθρο ...??? Ειμαι γιατρος και το μονο που εχω να πω για να μην μακρυγωρω ειναι πως αν θες πραγματικα να γινεις γιατρος εχεις ριξει πολυ ιδρωτα και διαβασμα στην ζωη σου οποτε μονο και μονο αν εχουμε σαν ανθρωποι εστω και λιγο εγωισμο πρεπει να υποστηριζουμε την αποφαση μας να ακολουθησουμε αυτο το επαγγελμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙς ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ
ΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟς ΚΙ ΘΕΩΡΕΙς ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ....ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ .ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ 40 ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙς ΤΟ ΕΝΟΧΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Είμαι ιατρός στο Ε.Σ.Υ και βεβαιώνω ότι όλα όσα γράφει ο συνάδελφος είναι αληθή. Συγνώμη που έχω σοβαρούς λόγους να θέλω να μείνω ανώνυμος. Αλλιώς θα σας έγραφα και το ανοματεπώνυμο μου. Μπράβο στο συνάδελφο που είχε το θάρρος να πει την αλήθεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλυτερα να μην γινοσουν γιατρος τοτε. Οπως και πολλοι ακομη επιλεξατε την ιατρικη για λογους οικονομικους χωρις να την αγαπατε.
ΔιαγραφήΝα την παρατησεις και να κανεις κατι αλλο στη ζωη σου.
το ονειρο μου ειναι να καταφερω να γινω γιατρος το να κατηγορεις αυτο το επαγγελμα που για να το κανεις δικο σου θελει τοσο κοπο και διαβασμα τονιζει το ποσο τεμπελης εισαι και ποσους χαμηλους βαθμους επαιρνες στο σχολειο ή οτι προσπαθησες να γινεις γιατρος και δεν τα καταφερες και ετσι κατηγορεις την ιατρικη που ειναι τοσο δυσκολη ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι δικό μου όνειρο να μπω στην ιατρική. θα το πετύχω ακομα κιαν ειναι αργα. ειμαι 35 χρονων εκαν οικογενεια αλλα δεν παραταω το ονειρο. θεωρω πωσ καθε δουλεια εχει τις δυσκολειες της. για την συγκεκριμενη εχει περισσοτερεσ για τι δεν ειναι επαγγελμα,ειναι λειτουργημα ,ευλογια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και είμαι πλέον 25 ετών αποφάσισα να προσπαθήσω για ιατρική ενώ ταυτόχρονα είμαι και παντρεμένη. Φίλε μου το να είσαι γιατρός δεν είναι επάγγελμα. Είναι λειτούργημα. Αν έγινες γιατρός για τον τίτλο τότε εσυ φταις. Όταν μια ανθρώπινη ζωή εξαρτάται από εσένα δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει τι λεφτά θα πάρεις ή αν θα έχεις χρόνο να πιεις.. φραπέ. Από αυτό το άρθρο φαίνεται πως δεν μισείς την ιατρική αλλά την ζωή σου και τις λάθος αποφάσεις που πήρες. Όπως είπες, μπορεί να είσαι απλά ένας άνθρωπος αλλά για κάποιους είσαι ένας μικρός Θεός. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό κατα την γνώμη μου από όλα τα άλλα. Το να έχεις την ικανότητα να δώσεις ελπίδα σε ανθρώπους που ισως τα έχουν παρατήσει. Ίσως θα έπρεπε να ρίξεις μια ματιά στην ψυχική σου υγεία και το πως έχεις ζήσει την ζωη μου πριν ξαναγραψεις παρόμοιο άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Διαγραφήοι απαντησεις σας και μονο επιβεβαιωνουν ολο το αρθρο ως προς το πως αντιμετωπιζεται ο γιατρος απο τους ανθρωπους!Κανεις δεν καταλαβε οτι υστερα απο ολ'αυτα παραμενει γιατρος γιατι αγαπα την Ιατρικη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα , αγαπητοί συνάδελφοι , δεν είναι πως τολμάει ο γράφων να τα λέει αυτά και να κόβει τα όνειρα ενός νέου που θέλει να γίνει γιατρός κλπ. Το θέμα είναι εάν αυτά που γράφει ισχύουν ή όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς , ισχύουν και οι 40 λόγοι. Κι ακόμη δυστυχέστερα , η κάθε ιατρική ειδικότητα είναι ουσιαστικά ένα ξεχωριστό επάγγελμα - κι ως τέτοιο έχει άλλες συνθήκες εργασίας,άλλες απολαβές και φυσικά διαμορφώνει και διαφορετικές απόψεις πέρι της ιατρικής. Ο γράφων είναι Παθολόγος κι έχει την πιο ουσιαστική,αλλά και την πιο "απαξιωμένη" ειδικότητα με κάποιες από τις χειρότερες συνθήκες ιατρικής εργασίας.
Όσο για τους νέους και τα όνειρά τους,καλό είναι να γνωρίζουν κι αυτή την πλευρά του επαγγέλματος,ωστε να λάβουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και κατόπιν να αποφασίσουν ελεύθερα για το αν θέλουν να εμπλακούν με αυτό το μεγαλείο που λέγεται Ιατρική, ή εάν θέλουν να ακολουθήσουν ένα λιγότερο ψυχοφθόρο και χρονοβόρο επάγγελμα
ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΛΑ[ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΠΟΙΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ..ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός όρι πριν 35 χρόνια περάσαμε στην ίδια σχολή, την ιατρική, δεν σημαίνει ότι κάνουμε το ίδιο επάγγελμα. Τι σχέση έχει ο Παθολόγος με το Μικροβιολόγο ή τον Παθολογοανατόμο; Για τους Παθολόγους που είναι η πιο σημαντική ειδικότητα και η πιο απαξιωμένη ισχύουν και οι 40 λόγοι κι ακόμα παραπάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήναι... για τους παθολόγους ισχυουν όλα τα παραπανω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι αν αυτό το έγραψε γιατρός! Δεν θα μπω στην διαδικασία να συμφωνήσω και να διαφωνήσω, θα πω μόνο ότι η ιατρική είναι τρόπος ζωής, για κάποιους που την αγαπούν όσα είπες δεν τους νοιάζει και δεν τους αφορά.. Αν θα κάνεις στην ζωή σου τα πάντα για τα χρήματα και για την δόξα καλύτερα να μην το κάνεις! Δεν σκέφτονται όλοι σαν εσένα υπάρχουν άτομα που δεν βρίσκουν πάτημα για εκμετάλλευση και για φθόνο.. Εύχομαι να μην τα καταφέρουν άτομα που έχουν αυτές τις ιδεολογίες. Η ιατρική θέλει άτομα με ψυχικό σθένος, με πίστη, με δύναμη, με πάθος, με αγάπη γιαυτό που κάνουν.. Να πηγαίνουν κάθε μέρα δουλειά και να είναι χαρούμενη.. Είναι δύσκολο επάγγελμα δεν αμφιβάλλει κάνεις αλλά αν οι δυσκολίες του επαγγέλματος είναι πάνω από την θέληση σας τότε καλύτερα να μην το κάνετε ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλο ασκηση ιατρικης στο βασιλειο της αναξιοκρατιας το Ελλάντα αλλο ασκηση ιατρικης σε χωρα που εχει την αξιοκρατία ως ιερό,όσιο και σεβαστό απο τον καθε πολίτη της και τον καθε κυβερνήτη της. Η ετεροχρονισμένη ανακαλυψη αυτης της πραγματικότητας εχει ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ! ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήδύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα, σε τίποτα δεν έχουμε προστασία στην Ελλάδα, ούτε γιατρός ούτε τίποτα μπορούμε να κάνουμε
ΑπάντησηΔιαγραφή