ΠΕΔΥ πολλών ταχυτήτων

Πολιτική λύση αναζητάει το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστεί, για λόγους δικαίου, το φαινόμενο με αρκετούς γιατρούς του ΠΕΔΥ που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο, χάρη σε προσωρινές διαταγές δικαστηρίων στα οποία έχουν προσφύγει.

Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ) με τον Υπουργό Υγείας.

Όπως επισημάνθηκε, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΕΔΥ λόγω του σημαντικού αριθμού γιατρών που, μέσω δικαστικών αποφάσεων προσωρινών διαταγών, τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και το πρότερο εργασιακό καθεστώς, «επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου χάριν του δικαίου αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος να δώσει πολιτική λύση», αναφέρει η Ομοσπονδία.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η εκκρεμούσα σύναψη συμβάσεων με όσους ιατρούς αυτοβούλως δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η έκδοση σε ΦΕΚ της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ με τους ισχύοντες όρους και 3 μήνες, αναμένεται εντός της εβδομάδας. Στη διάρκεια των τριών αυτών μηνών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τους νέους όρους των συμβάσεων. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως σε ότι αφορά το ΠΕΔΥ, το σύστημα σχεδιάζεται και θα αξιολογηθεί «μετά την πλήρη εφαρμογή και ανάπτυξη της λειτουργίας του συστήματος των οικογενειακών γιατρών».

1 σχόλιο:

  1. Η πολιτική λύση είναι να κρατάει κτίριο ενοικίου 45.000 ευρώ στο οποίο συνιδιοκτήτης είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ το οποίο μάλιστα έχει και φύλακες ιδιωτικούς στο οποίο εργάζονται μέσα 10 ιατροί και 10 υγειονομικοί?Έχω και άλλα παραδείγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή