ΠΙΣ: Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τον ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τον ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αμέσως μετά το Πάσχα με την παρουσία και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία επί των θέσεων και προτάσεων, τις οποίες η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες στον ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδεκτές από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και απέμεινε η τελική επεξεργασία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμπεφωνημένα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει, ζητούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να μην ξαναδοκιμάσουμε σαν κλάδος νέo claw- back και rebate και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις ή αντιλήψεις που δεν οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, συνεπάγονται τερματισμό των συνομιλιών και έναρξη κινητοποιήσεων.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι η υπομονή έχει και όρια και ότι η περίθαλψη των ασφαλισμένων και η λειτουργία των ιατρών δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις, που επιδεινώνουν τα προβλήματα, υποβαθμίζουν και υποτιμούν κάθε λειτουργία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ...ΤΟ ΔΙΣ ......ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ.....ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΙΕΣΗ ΤΩΡΑ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΩΘΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ [ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή