Καλωσόρισμα Άδωνι με περικοπές στην υγεία

Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας με μειωμένες δαπάνες, ήταν το βασικό μήνυμα που θέλησε να περάσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο καλωσόρισμά του κατά την υποδοχή των ευρωπαίων υπουργών Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θέλησε να εμφανίσει την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας «ως μήνυμα απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές» ανέφερε ότι «ως Ευρωπαίοι οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο για  τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες μας, ακόμη και μέσα στην οικονομική κρίση την οποία καλούμαστε να ξεπεράσουμε και παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός γηράσκει και οι προϋπολογισμοί μας φθίνουν».

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας θα συζητηθούν ζητήματα, όπως το e-health, η μετανάστευση και ο τρόπος που επηρεάζει τα συστήματα υγείας σε όλη την Ε.Ε. , οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, κ.λπ.

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  «η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζήσεις και θα συνεχιστεί αυτό, με το να βρίσκουμε κοινές λύσεις».

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου