“Τσεκούρι” στο ποσοστό κέρδους φαρμακείων και ανασφάλιστοι στα προαπαιτούμενα για 2 δόσεις

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ξανά ο τομέας της Υγείας σε σχέση με τις προϋποθέσεις για εκταμίευση των δόσεων του δανείου προς τη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup, συμφωνήθηκε η καταβολή μίας μεγάλης δόσης 6,3 δισ. ευρώ και δύο μικρών, από 1 δισεκατομμύριο η κάθε μία.
Για κάθε μία από τις μικρότερες δόσεις, η χώρα πρέπει να είναι συνεπής σε 12 (6 + 6) προαπαιτούμενα.
Συγκεκριμένα, έως τον Ιούνιο πρέπει να έχει ψηφίσει νόμο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται ότι είναι 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σχετικές δηλώσεις έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική διάταξη θα έρθει στη Βουλή έως τον Ιούνιο.

Ποσοστό

Το δεύτερο προαπαιτούμενο, το οποίο πρέπει να εκπληρωθεί τον ίδιο μήνα, είναι η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.
Η ενέργεια αυτή προβλέπεται και στο τελευταίο μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας και είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας.
Είχε συμφωνηθεί, όμως, να μην υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία έως τις εκλογές, καθώς ο κλάδος των φαρμακοποιών είχε υποστεί σειρά επιπτώσεων από άλλα μέτρα (άνοιγμα επαγγέλματος, απελευθέρωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).

Επικουρικά

Έως τον Ιούλιο, η κυβέρνηση καλείται – μεταξύ άλλων - να συγχωνεύσει όλα τα επικουρικά Ταμεία και να περάσει διάταξη για κατάργηση του “κοινωνικού πόρου” από την 1η Ιανουαρίου 2015.
ΠΗΓΗ: Iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου