REBATE- CLAW BACK

Οι αλχημείες που ξεκίνησαν για τον υπολογισμό Rebate και claw back με συμψηφισμούς και ποσοστώσεις επί διακαίων και άδικων είναι βέβαιο ότι αποτελούν μία ακόμη τιμωρία για τους νομοταγείς πολίτες και τους υπεύθυνους επιστήμονες αυτής της χώρας. 

Η κραυγή απόγνωσης του συναδέλφου Δ.φασίτσα όπως βγαίνει από την κοινοποίηση που ανήρτησε, εκτός από την κορύφωση της αγωνίας για την αναίτια και άδικη καταδίκη σε πτώχευση μιας ιατρικής εταιρείας στην οποία έχει επενδύσει όλη του την περιουσία, προτείνει και μία απλή λύση για να ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι. Λέγει λοιπόν να ελέγξουν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ τους τζίρους του 2009-2010-2011-2012 και 2013 της εταιρείας του που είναι μειωμένοι χρόνο με το χρόνο. Η απλή λογική που επικαλείται είναι συγχρόνως και απόλυτα δίκαιη χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη ή παρερμηνείες. 

Επειδή λοιπόν το υπαλληλικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ πιθανώς δεν επαρκεί για ελέγχους, προτείνω να στείλουν όλοι οι παροχοι τους τζίρους των ετών από 2009 έως και 2013 οπότε με απλές διαδικασίες τα εργαστήρια που έχουν μειωμένο τζίρο και δεν προκάλεσαν καμία αύξηση στο κόστος λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ να εξαιρεθούν από Rebate και claw back καθ’ολοκληρίαν. Και οι μηχανισμοί R-C να λειτουργήσουν αναλογικά με την αύξηση τζίρου που παρουσίασε κάθε πάροχος. Είναι μια απλή και δίκαιη λύση που εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων π.χ. Νέοι γιατροί ή καινούργια μηχανήματα σε μία μονάδα που ανεβάζουν τζίρο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Σε αντίθεση περίπτωση που επικρατήση η ισχύουσα λογική των οριζόντιων μέτρων άδικο και καταστροφικό για τους σωστούς παρόχους -θα καλύψει και θα επιβραβεύση η ίδια η πολιτεία εκείνους που με προκλητή ζήτηση προκάλεσαν ζημία στον ΕΟΠΥΥ με τις τεράστιες και αναιτιολόγητες αυξήσεις του κύκλου εργασιών τους. 


Θ.Γεωργακόπουλος. 

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελαμτιών Ακτινολόγων 

1 σχόλιο:

  1. O τελευταιος που δικαιουται να ομιλει ειναι ο κ. Φασιτσας .Ξερει ο ιδιος το γιατι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή