Με σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία απαντούν οι φαρμακοποιοί σε ΟΟΣΑ και τρόικα

Την προκήρυξη σαρανταοχτάωρης πανελλαδικής απεργίας για την ερχόμενη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου Κυριάκου Θεοδοσιάδη.

Η επιμονή των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωση των δικτύων διανομής και των τιμών των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), αλλά και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας, όπως και η συμφωνία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας για την επέκταση του ωραρίου της λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων, έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση και ανησυχία στους κόλπους των φαρμακοποιών.

Χαρακτηριστική είναι η γραπτή δήλωση την οποία εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΠΦΣ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου:
"Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη, γιατί βλάπτει την δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Καταγγέλλουμε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να είναι 'ευαγγέλιο' για την κυβέρνηση ούτε ένα νέο μνημόνιο – προϊόν, προκατασκευασμένο κατ΄ εντολή των μεγάλων συμφερόντων, τα οποία προφανώς εξυπηρετεί".

Τέλος, ενδεικτικό του κλίματος το οποίο επικρατεί στις τάξεις των φαρμακοποιών, σε σχέση με τις "προτάσεις" του ΟΟΣΑ και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος πρότεινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας επ' αόριστον.

3 σχόλια:

  1. Μοιραστε κανα φαρμακι στο λαο για να σας περασει ο θυμος και να εχετε αποψη για τις θεραπειες των γιατρων ξερετε εσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις επόμενες απόκριες θα ντυθώ Λουράντ,βγάζει ένα βλέμμα μίσος μούρλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός ήταν…ο πρώτος και μοναδικός κλάδος που μετά Βαϊων υποδέχτηκε την τρόικα στέλνοντας και επιστολή υποστήριξης ( δραστική ουσία κλπ.) τώρα έχουν πρόβλημα με την διανομή…
    Οι έμποροι της υγείας….σκύβω , παίρνω, δίνω…που επι 45 χρόνια έπαιρναν καθαρά το 2% απο τον Ελληνικό προυπολογισμό…
    Αυτοί που είχαν λύσει το πρόβλημα του ωραρίου, του πενθημέρου.
    Αυτοί το μαχαίρι,αυτοί το καρπούζι.
    Το παίζανε συχνά πυκνά και γιατροί…και φυσικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος φάρμακο μόνο με ιατρική συνταγή..( τι χρειαζόταν άραγε?)..
    Εδώ και τώρα η διανομή φαρμάκου μόνο απο τους ιατρούς έκαστης ειδικότητας..με 1% κέρδος.
    Εξάλλου δεν ήταν τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια φαρμακοποιοί…αλλά φαρμακοπώλες…έχει έρθει η ώρα των χημικών μηχανικών…άντε γειά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή