Παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ !

Για τρεις μήνες παρατείνονται τελικά οι συμβάσεις που έχουν ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για άλλους τρεις μήνες θα έχουν στη διάθεσή τους τους περίπου 4400 ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώθηκε διάταξη για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος Ιουνίου. 

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεδομένου ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ παραμένουν ακόμη στα …σπάργανα και ελάχιστους ασφαλισμένους μπορούν να εξυπηρετήσουν και αυτούς όπως φαίνεται μόνο για συνταγογράφηση. 

Στο διάστημα των τριών μηνών θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε μετά τη λήξη τριμήνου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με άλλους όρους στον ΕΟΠΥΥ. 
Αγκάθι στις συζητήσεις παραμένει το θέμα της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων καθώς σήμερα όλοι οι ιδιώτες γιατροί αμείβονται με το ίδιο ποσό που φορολογημένο δεν ξεπερνά τα 6,5 ευρώ. 

Πάντως πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα για την πληρωμή των ιδιωτών γιατρών που θα γίνεται κατά πράξη και περίπτωση. 
Ωστόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι αποζημιώσεις καθώς οι διαπραγματεύσεις όπως φαίνεται είναι σκληρές και περιλαμβάνουν …παζάρια κάθε λογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου