«Φέσι» στον ΕΟΠΥΥ από τους πειραματισμούς με τα κλειστά ιατρεία και το πλαφόν

Εκτόξευση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, την περίοδο δηλαδή που οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Από τη μία πλευρά η απόφαση για έξοδο των γιατρών  του ΕΟΠΥΥ με άμεσο συνεπακόλουθο την απεργία των γιατρών  και από την άλλη οι πειραματισμοί με το πλαφόν συνταγογράφησης, οδήγησαν σε μεγαλύτερη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, παρά την επιβολή του ορίου συνταγογράφησης. Αποφάσεις που συνέπεσαν και με την επιδημία γρίπης στη χώρα.

Ενδεικτικό της αύξησης των δαπανών, είναι το γεγονός ότι μόνο για τον Ιανουάριο ο ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να καλύψει περίπου 77 εκατομμύρια ευρώ για τα 10.682.892 παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων και φυσικοθεραπειών για τους ασφαλισμένους του.

Είναι βέβαιο ότι μετά την καταγραφή όλων των στοιχείων, την ανάλυση και τη σύγκριση, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε ελέγχους, καλώντας τους γιατρούς εκείνους που θεωρεί ότι έχουν υπερβάλει στην έκδοση παραπεμπτικών προκειμένου να δικαιολογήσουν επαρκώς  τις αποφάσεις τους, αλλά θα θέσει και πάλι περιορισμούς στην έκδοση των σχετικών παραπεμπτικών.

Το πλαφόν στην έκδοση παραστατικών , αν και έχει ανακοινωθεί, δεν έχει εφαρμοσθεί, εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονεί ο περιορισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για τους ασθενείς.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου