Κόντρα Μπέζα - Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη διάρκεια ερώτησής του στη Βουλή, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι χάθηκαν 150 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν επετράπη η διενέργεια ελέγχων σε ιδιωτικώς κλινικές – παρόχους του Οργανισμού:
'Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν αναρτά στη Διαύγεια ποια κλινική πληρώνει. Γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν λέει ποιόν πληρώνει με ονοματεπώνυμο.
Η διοίκηση ΕΟΠΥΥ είναι υπόλογη. Εμείς κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και αναγκαζόμαστε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις και η ίδια κωλυσιεργεί τον έλεγχο γιατί ο έλεγχος θα βρει πλούσια ευρήματα', ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.
Ο κ. Μπέζας παραδέχτηκε ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση να εφαρμοστούν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαδικασίες οικονομικού και ιατρικού ελέγχου προς τους παρόχους του, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ιδιωτικές κλινικές να μένουν επί μήνες απλήρωτες για τις υπηρεσίες τους:
'Ο ΕΟΠΥΥ δεν διενεργεί ελέγχους αλλά θέτει τη μεθοδολογία και τα όρια των έλεγχων και κάνει αποδεκτά τα αποτελέσματα από τις ιδιωτικές εταιρίες'.

Διαδικασία

Ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι από τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή την διαδικασία, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει:
'Πρέπει να αντιληφτείτε ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν πατάμε ένα κουμπί και ξεκινάνε όλα'.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, έπειτα από συστηματική προσπάθεια, οι 350 πάροχοι κλειστής περίθαλψης ανταποκρίθηκαν και υπέγραψαν τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες.
Αντίθετα, οι 6.500 πάροχοι ανοικτής περίθαλψης δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στο υψηλό κόστος των ιδιωτικών εταιριών.

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.Οι ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες που γινόντουσαν παλαιότερα σε ταμεία τύπου ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς την εκκαθάριση κλινικών (προτεραιότητα) γίνονται και στον Παντοδύναμο ΕΟΠΥΥ.Σε ποια τσέπη καταλήγουν όμως.Πρόσφατα πήγαν 3 διευθυντές ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών να διαμαρτυρηθούν για την μη αποπληρωμή τους στον ΕΟΠΥΥ και την επόμενη μέρα,πήγε το ΣΔΟΕ και τους έκανε φύλο και φτερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή