Απογοητευτικά τα πρώτα στοιχεία της πρεμιέρας του ΠΕΔΥ

Πρεμιέρα με τους μισούς γιατρούς έκανε το ΠΕΔΥ, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της πρώτης μέρας λειτουργίας των μονάδων του ΠΕΔΥ.

Οι γιατροί που παρουσιάστηκαν στις 7 το πρωί για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, ήταν πολύ λιγότεροι από το αναμενόμενο, κάτι που σηματοδοτεί την προβληματική λειτουργία των μονάδων πριν καν ανοίξουν τις πόρτες τους για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη εβδομάδα.


Ενδεικτικά, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα πολυϊατρεία τα του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, επιστρέφουν 82 γιατροί από τους 125 που εργάζονταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, ενώ ξανά στο πόστο τους επιστρέφουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα υπηρετούσαν επί ΕΟΠΥΥ 387 γιατροί, και σήμερα προσήλθαν 120 γιατροί. 

Στη Ρόδο, οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο 3 οδοντίατρους, 3 παιδίατρους, 1 παθολόγο, 1 γυναικολόγο, 2 δερματολόγους, 1 χειρουργό και 1 καρδιολόγο! 

Με το 1/3 των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ξεκινάει το ΠΕΔΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς από τους 98 γιατρούς, θα λειτουργήσει αρχικά με 38, μεταξύ των οποίων όμως δεν περιλαμβάνονται γενικοί χειρουργοί, γυναικολόγοι, νεφρολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ψυχίατροι.


Στα Χανιά μόλις 20 γιατροί έχουν αποδεχθεί να πιάσουν δουλειά στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο  Υγείας, 6 στο Λασίθι και 8 στο Ρέθυμνο.

Στην Πάτρα εμφανίστηκαν μόλις 89 γιατροί αντί για τους 200 που υπήρχαν, με πολλές ειδικότητες να μην καλύπτονται από κανέναν.


Στο Αγρίνιο, παρουσιάστηκαν 15 από τους 35 γιατρούς που υπηρετούσαν επί ΕΟΠΥΥ. Το ΠΕΔΥ Αγρινίου δεν διαθέτει προς το παρόν, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, παιδίατρο, ακτινολόγο, ΩΡΛ, ουρολόγο και μικροβιολόγο.




2 σχόλια:

  1. Ο πρόεδρος του ΠΕΔΥ στην Κρήτη,έλεγε στην Τσαπανίδου τα εξής
    :είναι σχεδόν συγκινητικό πως υποδέχτηκαν οι άνθρωποι το άνοιγμα του υποκαταστήμα τος του ΕΟΠΥΥ.Συγκινήθηκαν γιατί είδαν τους διοικητικούς υπαλλήλους βέβαια και όχι τους γιατρούς,για να πάρουν τις γνωστές παροχές-ρεμούλες για τις οποίες φημίζεται,ειδικά το Ηράκλειο.Μίλησε και για το κτίριο,το οποίο είναι καταπληκτικό και διασυνδέεται με τα 2 νοσοκομεία,το οποίο όμως είναι ενοικιαζόμενο και στοιχίζει ο κούκος αηδόνι.Μας έχουν φλομώσει στο ψέμα (γιατρούς).Εδώ μίλησαν για το κτίριο στην Λ.Αλεξάνδρας ,πρώην 6ο ΙΚΑ το οποίο είχε μονάδα επειγόντων,hence και το μεγάλο ποσοστό ιατρών που πήγαν.Πάντως οι διευθυντές μονάδων είναι σχεδόν καινούριοι και το ομολόγησαν και μάλιστα προ του κλεισίματος δεν παρέδιδαν τα κλειδιά αν δεν τους είχαν υποσχεθεί τις θεσάρες.Εγώ προτείνω να ανοίξουμε κυλικεία δίπλα στα 9 πρώην ΙΚΑ που θα μείνουν στην Αθήνα και να βγάλουμε κανά ψιλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρόεδρος του ΠΕΔΥ στην Κρήτη είπε ακόμη γεμάτος συγκίνηση ότι και οι 38 ιατροί απεδέχθησαν να μπουν στο νέο φορέα.
      Σήμερα διαβάζουμε ότι το ΠΕΔΥ Ηρακλείου έχει πολλά κενά, αφού απο τους 98(!!!) ιατρούς έκαναν αίτηση μόνον οι 38 !!! Να δούμε και πόσοι θα απομείνουν στο τέλος, γιατί μερικοί δεν θα κλείσουν το ιατρείο τους.
      Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο...
      Κι εμείς τρώμε κουτόχορτο.

      Διαγραφή