Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης των γιατρών

Στη διαμόρφωση νομοσχεδίου για το καθεστώς εκπαίδευσης των γιατρών, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.
Με απόφαση του κ. Γεωργιάδη, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, υπό τον διευθυντή χειρουργικής του 'Αγία Όλγα' κ. Χρήστο Δερβένη (φωτό αριστερά).
Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης:
Ο καθηγητής Παθολογίας Νεφρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ντόμπρος, ο διευθυντής ΩΡΛ του 'Αγία Όλγα' κ. Νίκος Μαρουδιάς, ο διευθυντής ογκολόγος του 'Ιπποκράτειου' κ. Παύλος Παπακώστας, η διευθύντρια παθολόγος του 'Γ. Γεννηματάς' κ. Ματίνα Παγώνη, ο διευθυντής πλαστικής χειρουργικής του ίδιου νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Τσούτσος και ο επιμελητής θωρακοχειρουργός του νοσοκομείου 'Ερυθρός Σταυρός' κ. Γιώργος Αθανασιάδης.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας, έργο της επιτροπής είναι η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών.

Αλλαγές

Σημειώνεται ότι, τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής, όσο και μέλη της, όπως ο κ. Μαρουδιάς, έχουν κατά καιρούς εκφράσει απόψεις για θεαματικές αλλαγές στα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και πρόταση για καθιέρωση γραπτών εξετάσεων για έναρξη ιατρικής ειδικότητας.
Ο κ. Μαρουδιάς έχει προτείνει διαχωρισμό του πτυχίου Ιατρικής από την άδεια εργασίας και καθιέρωση κινήτρων για ειδικότητες.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου