Επείγουσα επιστράτευση γιατρών από Κέντρα Υγείας στο ΠΕΔΥ!

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη

Το υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ καλούνται εκτάκτως να σώσουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας. 

Σε ένα σχέδιο άνευ προηγουμένου προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να σώσει τη χαμένη …τιμή του ΠΕΔΥ-ου του. Με εντολή του οι Περιφερειάρχες υγείας καλούν εκτάκτως τους διευθυντές των κέντρων υγείας ώστε να αποστείλουν στα πολυιατρεία ιατρικό προσωπικό που θα καλύψει τα κενά που προέκυψαν τόσο από τη μεταφορά του προσωπικού όσο και από την απροθυμία των εργαζομένων να μεταφερθούν στο νέο σύστημα.

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Healthreport.gr, μέσα στην αργία της 25ης Μαρτίου, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, οι Περιφερειάρχες υγείας επιστρατεύουν γιατρούς ώστε να καλυφθούν τα κενά και να μην υποστεί πολιτικό κόστος για το πρόχειρο ΠΕΔΥ που έστησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Άλλωστε οι εκλογές είναι κοντά και η συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου είναι «κλείστε τώρα όλα τα ανοικτά μέτωπα»!

Και δεν είναι τυχαία αυτή η κίνηση του κ.Γεωργιάδη. Από την ημέρα που τα πολυιατρεία άνοιξαν πάλι τις πύλες τους, είναι σχεδόν άδεια ενώ κανείς ασφαλισμένος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πλήρως. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα σχηματίζονται ουρές όπως στους Αμπελοκήπους ενώ σε μερικές μονάδες υγείας ούτε συνταγές δεν μπορούν να γραφούν καθώς δεν υπάρχουν καν …σφραγίδες. 

Πάντως το ζήτημα ότι το σχέδιο σωτηρίας Άδωνι είναι νομότυπο καθώς η μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού γίνεται εντός της περιφέρειας , μέσα στα ίδια διοικητικά όρια, με συνέπεια να μην μπορούν να υπάρξουν και επίσημες αντιδράσεις. 

Όμως με τον τρόπο αυτό απογυμνώνονται τα Κέντρα Υγείας τα οποία ούτως ή άλλως υπολειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού.

7 σχόλια:

  1. Κλειστε τωρα τα πολυιατρεια που δεν χρειαζονται σε καθε νομο οπου υπαρχουν και κεντρα υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ Π.Ε.Δ.Υ.!!!
    ΕΛΠΙΖΩ (ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ) ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετα τις 25 μαη οταν η κυβερνηση ολη θα αποδρα απο υπονομους και με ελικοπτερα ...τοτε θα μπει σε αλλη βαση η πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωριζεις κατι που δεν γνωριζουμε οι υπολοιποι?!

      Διαγραφή
  4. Πάντως άν πάρει επικουρικούς στο ΠΕΔΥ, το μόνο που θα καταφέρει να κάνει, είναι να φέρει πίσω,γιατρούς που τώρα δουλεύουν στο εξωτερικο.. Απλά θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερω να σας πω οτι ο μισθος του επικουρικου θαναι επιμελητη β ΕΣΥ και για ενα χρονο. αν ζητα να ξαναγεμισει τις θεσεις που αδειασαν , τοτε προς τι ολες αυτες οι απολυσεις; ετσι κι αλλιως οι μισθοι ηταν χαμηλοι. οπως δηλωνει τους παει σε αξιολογηση μετα . δηλαδη σε αυξησεις ταχα. αρα τι συναγεται; πως φραγκο δεν θα δουνε για πολυ καιρο. ουτε αξιολογηση.

      Διαγραφή
  5. απολυτο χαος μπαχαλακιας υπουργος? πολλα πολυιατρεια δουλεουν μονο με τις νοσοκομες και οδοντιατρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή