Με 900 επικουρικούς το ΕΣΥ-ΠΕΔΥ και με 2500 συμβεβλημένους ο ΕΟΠΥΥ

Με 900 επικουρικούς γιατρούς θα στελεχωθούν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, ενώ στον κατάλογο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα προστεθούν άλλοι 2.500 γιατροί.

Στα νούμερα αυτά καταλήγει μέχρι στιγμή το υπουργείο Υγείας, με βάση τους σχεδιασμούς που γίνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα ενταχθούν στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα κριθούν έως το τέλος του έτους για τη θέση μόνιμου γιατρού και για την πλήρωση των κενών θέσεων στα πολυιατρεία θα προσληφθούν 900 επικουρικοί γιατροί, ενώ ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν και πρώην συμβασιούχοι έργου.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δεν έκαναν αίτηση για το ΕΣΥ-ΠΕΔΥ, θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους υπάρχοντες συμβεβλημένους γιατρούς, η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος Μαρτίου, αλλά θα δοθεί τρίμηνη παράταση, με 200 επισκέψεις το μήνα.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας εξετάζει και την πιθανότητα να δοθούν επιπλέον κίνητρα σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.



Πηγή: http://www.onmed.gr/

7 σχόλια:

  1. Τελικά οι καινούριες συμβάσεις που θα γίνουν ,αποδεικνύονται πιο λαμπερές από τις προηγούμενες.Γιατί άραγε;Μαθαίνω ότι στα Νότια προάστια της Αθήνας,υπάρχουν πολλοί γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ και δεν θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ,που ανοίγουν και δεύτερο ιατρείο παράλληλα και εικάζουν ότι θα βλέπουν με σύμβαση τους ασφαλισμένους το πρωί στο ένα και το απόγευμα ιδιωτικά στο άλλο και μιλάμε και για ειδικότητες όχι μόνο παθολόγους.Τόσα χρήματα λοιπόν θα μοιράσει το κράτος ή η Ελλάδα θα πλουτίσει?Μήπως θα έχουν άλλους χορηγούς?Το μυστήριο είναι σαν το boeing που έπεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Η κατάσταση μεθοδεύεται απροκάλυπτα, προς το βόλεμα των ικατζήδων και εις βάρος των υπολοίπων.Κρίμα....

      Διαγραφή
  2. Τελικά συνάδελφοι τι θέλουμε; Εντάξει δεν τους θέλαμε στο ΙΚΑ. Τώρα θα είναι στην ίδια μοίρα με εμάς, συμβασιούχοι στον ΕΟΠΥΥ. Ας τους υποδεχτούμε με άμιλα και ευγενή ανταγωνισμό. Φυσικό και αναπόφεκτο είναι να μοιραστούμε την πίτα του ΕΟΠΥΥ μαζί τους. Έχει "φαί" για όλους. Ο ικανότερος παίρνει περισσότερα. Εμείς ήμαστε οι επαγγελματίες. Τί φοβάστε; Ο επαγγελματίας πάντα δικαιώνεται. Αρκεί να μην μας παραμαζέψουν πακέτο οι ιδιωτικές εταιρίες που έρχονται όσο νούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αδέρφια τι θέλετε τελικά; Μήπως να τους αφαιρέσουν την άδεια καλύτερα; Να είναι στο ΙΚΑ , ΕΟΠΥΥ , ΠΕΔΥ , δεν θέλετε .Να έχουν ιατρεία δεν θέλετε...... Για αυτούς που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους δεν λέτε κουβέντα όμως..... Για τους πρώην συμβασιούχους έργου που σκέφτονται να προσλάβουν που θα έχουν και ιατρείο κουβέντα εεε ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι νέοι θα παραμείνουν αποκλεισμένοι για πάντα δηλαδή ? με ποια λογική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιος που να μη συμφωνεί οτι όντως οι ικατζήδες πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ΕΟΠΥΥ.Αλλά με ισότιμη σχέση με όλους. Ισες ευκαιρίες για όλους όχι αποκλεισμοί.Να δηλώνει ο κοσμος ποιόν θέλει γιατρό του.Ναι οι ικατζήδες στον ΕΟΠΥΥ, όχι όμως μόνο αυτοί

      Διαγραφή
  5. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή