Σε διαθεσιμότητα για 1 μήνα γιατροί που μετατάχθηκαν από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα τίθενται οι γιατροί και οδοντίατροι που μετατάχθηκαν/μεταφέρθηκαν από τις πρώην υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το σύνολο του ως άνω προσωπικού, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδικαίως σε καθεστώς διαθεσιμότητας επί ένα μήνα και στη συνέχεια μετατάσσεται, όταν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό και μεταφέρονται, όταν πρόκειται για προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε οργανικές θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης που συστήνονται για τον σκοπό αυτό στους φορείς όπου το προσωπικό αυτό υπηρετεί.

Όσον αφορά την κινητικότητα, προβλέπεται ότι το ως άνω προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα καλείται εντός επτά ημερών να υποβάλλει δήλωση αποδοχής της νέας του θέσης προκειμένου να μεταταχθεί/μεταφερθεί σε οργανική θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον φορέα που υπηρετεί.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που έκανε αποδεκτή την τροπολογία (υπογράφεται από τους «γαλάζιους» κκ. Μ. Βορίδη και Ι. Καράμπελα), η πρόβλεψη της τροπολογίας θα ισχύσει από τις 8 Απριλίου.

7 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ...ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν τον μήνα κύριε ποιός θα εφημερεύσει στα νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν οι τιθέμενοι σε διαθεσιμότητα, αν θέλετε πείτε μας, εσείς η οι λιγοστοί ιατροί που ήδη εφημερεύουν απλήρωτοι λόγω υπέρβασης του κονδυλίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας παραιτηθειτε ολοι μαζι ταυτοχρονα να δεις ποιος θα εχει το προβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και το γνωρίζεις φαντάζομαι..δέν είμαστε ΔΕΗ να κατεβάσουμε τους διακόπτες.

      Διαγραφή
  4. Δεν γινεται?πλακα κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι δεξιός ο Αδωνις,αλλά οργανώνει την υγεία κατά το πρότυπο του κεντρικού σχεδιασμού του Στάλιν.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή