Απεργίες στο χώρο της Υγείας την Τετάρτη, στις 19 και 20 Μαρτίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα (19 και 20 Μαρτίου) τα νοσοκομεία και οι μονάδες Υγείας.
Γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καθώς και στη 48ωρη κινητοποίηση της ερχόμενης εβδομάδας.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι αντιδρά με τον τρόπο αυτό στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.
Ο χώρος της Υγείας – αναφέρει - έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των 'μεταρρυθμίσεων'.

Την Πέμπτη, συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.
Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, καλεί τα μέλη της η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της διακυβέρνησης στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
'Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των μνημονίων, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της.
Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων δημοσίων φορέων, απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.

Κέρδη

Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.
Στο νέο σύστημα αξιολόγησης, υποχρεωτικά το 15% των δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο'.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου