Φόβοι ότι η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει πολλούς μήνες

Φόβους ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα μήνα, εκφράζουν τώρα διοικητικοί εργαζόμενοι του ΙΚΑ αλλά και γιατροί, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς θα ταλαιπωρηθούν πολύ αφενός, και αφετέρου, δημιουργούνται συνθήκες ύποπτες για τον ιατρικό κλάδο.

Εν τω μεταξύ, ήδη οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δέχονται καταιγισμό ερωτημάτων από τους πολίτες, αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυιατρεία ρωτώντας πότε θα ανοίξουν. Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα εξωτερικά ιατρεία συγκεντρώνουν πλήθος ασθενών, ενώ η λαίλαπα της γρίπης- η οποία έχει δείξει τα δόντια της για τα καλά- δημιουργεί συνθήκες ασφυκτικές στα περισσότερα νοσηλευτήρια του ΕΣΥ.

Τον κώδωνα όμως του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού τα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών εμφανίζουν μεγάλη κίνηση, κρούει και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας, προσθέτοντας ότι με την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΕΟΠΥΥ θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερα τα πράγματα για τον ασθενή.
Η πανθομολογούμενη έλλειψη προσωπικού στα επείγοντα, σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, υπαγορεύουν άμεσα και δραστικά μέτρα ώστε να αρθούν οι αιτίες της κατάστασης που ζούμε καθημερινά στα επείγοντα.

Αναφορικά με τους γιατρούς, ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 το πρωί έκτακτη Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Τιτάνια προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους αλλά και να ενημερώσουν τον κλάδο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας από την πλευρά του, στην χθεσινή πανυγειονομική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Λ. Κηφισίας, κάλεσε όλους τους συναδέλφους που εξαναγκάστηκαν να συμβληθούν με το ΕΟΠΥΥ, να καταγγείλουν τώρα τις συμβάσεις τους που καταργούνται σε ένα μήνα και να ταχθούν στον αγώνα του ΙΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου