ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με πλαφόν συνταγογράφησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα δίνεται αύξηση 10% στους μέσους όρους όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες. 

Επίσης, οι ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς. 

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ από ένα σύνολο 43.143 ιατρών μόνο οι 950 από αυτούς είχαν στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή στα μισά του μήνα, ξεπεράσει το πλαφόν στην συνταγογράφηση, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνόλου. 

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ παρακολουθούν την εξέλιξη του μέτρου της συνταγογράφησης και θα λάβουν το επόμενο διάστημα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για την επάρκεια της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σχόλια

  1. ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ..Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ...ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΩΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ-ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ...ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΦΟΥ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΘΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ...Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω αλλα ειμαστε ηδη ετσι προ πολλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου