Μεταρρύθμιση Υγείας προς όφελος του Ασθενή και οχι της Τρόικας ζητά ο ΙΣΑ

19/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταρρύθμιση Υγείας προς όφελος του Ασθενή και οχι της Τρόικας ζητά ο ΙΣΑ

· Ισότιμη Υγεία για όλους με Συλλογικές Συμβάσεις 

και Ελεύθερη Επιλογή Γιατρού

Στην έκρηξη του απροχώρητου και στη συμβολική κατάληψη του Γραφείου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, οδήγησαν σήμερα, μέσα από μια καθολική πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι αλλεπάλληλες επινοήσεις του Υπ. Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το πώς θα αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ από γιατρούς και ασθενείς, χωρίς να δώσουν ούτε παροχές ούτε οφειλές!!!

Δυναμικό «παρόν» έδωσαν οι γιατροί της Αθήνας στη μεγάλη αυτή αλληλέγγυα κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στα γραφεία διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, με πανελλαδική συμμετοχή φορέων παρόχων και χρηστών υγείας. 
«2 χρόνια τώρα, από τον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ της πρώτης μέρας ως τον κάθε Νόμο και κάθε μέτρο που εφαρμόζεται, ο ΕΟΠΥΥ ακολουθεί μια σταθερή στόχευση: Πως ΔΕΝ θα παρέχει – πως δε θα πληρώνει - υπηρεσίες υγείας ως Εθνικός Πάροχος Υπηρεσιών Υγειας και πως θα υποχρεώσει να πληρώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από την τσέπη τους ή οι ασθενείς ή οι γιατροί τους. Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την εξαθλίωση ούτε για τους γιατρούς μας ουτε για τους ασθενείς μας. 

Ζητούμε εδώ και τώρα: 

1) μεταρρύθμιση απο μηδενική βάση, άμεση απόδοση των δεδουλευμένων μας στις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς εκβιασμούς και άλλες καθυστερήσεις, 

2) συλλογικές συμβάσεις με τη συμμετοχή όλων των γιατρών, και 

3) ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε τις ασκούμενες πολιτικές ανθρωποκτόνες, κάνοντας λόγο μία πολύ στοχευμένη πολιτική εξόντωσης γιατρών και ασθενών που ασκεί το Υπουργείο Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει από τους ασφαλισμένους τα δικαιώματα τους και από τους γιατρούς τα δεδουλευμένα τους. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει: 

 1) τον «κόφτη» των φαρμάκων και των εξετάσεων, ως «πλαφόν», που στερεί από τους ασφαλισμένους το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, 

2) την εισοροή φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας φαρμάκων στην Ελλάδα και 

3) την ανεξέλεγκτη χορήγηση τους από μη γιατρούς και χωρίς ιατρική συνταγή είναι επικίνδυνη 

4) την παράλογη απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν οι γιατροί ιδιωτικές εταιρείες για να τους ελέγξουν και τον «πρωτάκουστο» εκβιασμό ότι αν δεν πληρώσουν ΔΕ θα πληρωθούν, που μαζί με τα απανωτά χαράτσια και τις απλήρωτες οφειλές των δεδουλευμένων, αποτελούν μοναδικά φαινόμενα στην Ευρώπη του 2014. 

Κατά τη συγκέντρωση ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κάλεσε όλους τους συναδέλφους που εξαναγκάστηκαν να συμβληθούν με το ΕΟΠΥΥ, να καταγγείλουν τώρα τις συμβάσεις τους που καταργούνται σε ένα μήνα και να ταχτούν στον αγώνα του ΙΣΑ, σημειώνοντας «Άμεση προτεραιότητα είναι η θέσπιση των ΘΠΣ, ώστε να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της συνταγογραφίας με επιστημονικό τρόπο και να αποφεύγονται φαινόμενα διαπόμπευσης συναδέλφων για υπερσυνταγογραφία, όπως οι 59 γιατροί που ακόμη είναι αποκλεισμένοι από τη συνταγογραφία άδικα…επειδή ο ΕΟΠΥΥ υπολόγισε λάθος!!!»

Ταυτόχρονα, 5.500 γιατροί των πρώην Μονάδων ΕΟΠΥΥ είναι στον αέρα, χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν με τους ασθενείς τους, όταν η επίσημη θέση του Υπουργείου υγείας είναι να κατευθυνθούν προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες, των οποίων όμως οι συμβάσεις ομοίως έχουν παύσει να ισχύουν με τη δημοσίευση του Ν.4238!!!Δηλαδή, το πλήρες αλλαλούμ!!! 

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα του με ομοψυχία και όλους τους γιατρούς μέλη του, για να διεκδικήσουν όλοι μαζί την αξιοπρεπή επιβίωση τους και να διασφαλίσουν την καλύτερη περίθαλψη για τους αρρώστους τους. 

Σχόλια