Το Υπουργείο θέλει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δε μπορεί και οι ιατροί σιωπούν !

Δεύτερη ημέρα δυσπραγίας, εκνευρισμού και έντασης στα ιατρεία μας με τις αλχημείες και τους πειραματισμούς της ΗΔΙΚΑ με τις προχειρότητες και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του υπουργείου.


Καιρό είχαμε να δούμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση να μην λειτουργεί, ωστόσο με την ένταξη των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης (ΘΠΣ) το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκ νέου.

Ίσως με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν στόχους στη φαρμακευτική δαπάνη ! Ωστόσο χαλούν τα στεφανιαία μας και αυξάνουν τις πωλήσεις στα αντικαταθλιπτικά !

Ή μήπως μας προετοιμάζουν για το πλαφόν... Να συνηθίζουμε στην ιδέα ; 

Το σίγουρο είναι πως δεν βγαίνουν τα νούμερα

Από τον πρώτο μήνα έχουμε εκτροπή της φαρμακευτικής δαπάνης. Όταν προσαρμόζεις τη νοσηρότητα στις δαπάνες σημαίνει πως το 30 % του πληθυσμού θα μείνει χωρίς φάρμακα ή το 1/ 3 των αποζημιωμένων φαρμάκων θα τα πληρώνει ο ασθενής.

Ας το πράξουν... Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο αυτό το βάρος εμείς !

Η μέση μηνιαία δαπάνη για το φάρμακο έχει οριστεί στα 165 εκατ. ευρώ. 
Ωστόσο, τον Ιανουάριο η δαπάνη έκελισε γύρω στα 215 εκατ. ευρώ... Απόκλιση 50 μύρια !

Η προκλητή ζήτηση όπου υπάρχει είναι από τα φαρμακεία και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε φάρμακα (από την αρνητική και θετική λίστα).

Την προκλητή ζήτηση την συντηρούν οι συνεργαζόμενοι με τα φαρμακεία ιατροί… Αυτούς να απομονώσουν και να ελέγξουν ωράρια συνταγογράφησης, ενδείξεις θεραπειών και άλλα! 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Εμείς τι κανούμε ;

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα περάσει πολύς καιρός ώσπου ο Άδωνις με τα καμώματα του θα ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά!!! Άλλωστε και ο τελευταίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών !! Είχε προειδοποιηθεί.... Τραγικός ο Υπουργός...Αστείος...Επικίνδυνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή