«Λουκέτο» σε ιατρεία λόγω πλαφόν

Αμφίβολο είναι το μέλλον πολλών ιατρείων, καθώς το πλαφόν στη συνταγογράφηση αφήνει τους γιατρούς χωρίς το βασικό τους εργαλείο και απωθεί τους ασθενείς, αναγκάζοντας τους να επιδοθούν σε ένα ιδιότυπο «κυνήγι συνταγών».

Οι εξαιρέσεις στο μέτρο του πλαφόν, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν βελτιώνουν την κατάσταση αλλά δημιουργούν αφενός γιατρούς πολλών ταχυτήτων και αφετέρου, με τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ κλειστά, ασθενείς «ντεντέκτιβ», που αναζητούν το γιατρό που θα τους γράψει τα φάρμακα τους.

Η ταλαιπωρία των ασθενών, ακόμη και με σοβαρές παθήσεις (όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση) συνοδεύεται από τον κίνδυνο να αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους πολλοί γιατροί, που στερούνται τη δυνατότητα συνταγογράφησης, από τα μέσα ακόμα του μήνα. Οι ασθενείς δεν θα έχουν λόγο να τους επισκεφθούν και τα εισοδήματα τους θα δεχθούν βαρύ πλήγμα. 

Οι Γιατροί, λοιπόν, στράφηκαν στη δικαιοσύνη. Τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που απευθύνθηκε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας υπέβαλαν αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Αλλά και οι γιατροί ατομικά, προσφεύγουν στα δικαστήρια, για να ανατρέψουν το μέτρο του πλαφόν, με το νόμο να τους δίνει προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου. 

Το επόμενο «μέτωπο» θα είναι η εφαρμογή πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου