Αδ. Γεωργιάδης για τον πόλεμο στον ΕΟΠΥΥ


Για αύξηση του πλαφόν και στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και απελευθέρωσή του στα εξωτερικά ιατρεία και όλα τα κέντρα Υγείας, ως επιπρόσθετα μέτρα λόγω του ότι τους 3 μήνες που περάσανε δεν λειτουργούσαν τα πολυϊατρεία του Οργανισμού, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA".

"Όταν είχαμε το πλαφόν στις 200 επισκέψεις, είχαμε πολλές καταγγελίες, όλοι οι γιατροί λέγανε 'έχω καλύψει το πλαφόν και πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου'. Το κάναμε 400", πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι ο ασφαλισμένος στον συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να πληρώνει, αφού είναι κάτι που του παρέχεται δωρεάν. "Υπάρχει τηλέφωνο καταγγελιών. Εγώ θέλω να ξέρουν οι ασφαλισμένοι μας ότι έχουν δωρεάν υπηρεσίες", υπογράμμισε σχετικά.

Για κλείσιμο των πολυϊατρείων, πριν καν δημοσιευθεί το νομοσχέδιο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, έκανε λόγο ο γιατρός του ΕΟΠΠΥ Σπήλιος Μπίθας στην ίδια εκπομπή. "Η διαδικασία παράδοσης παραλαβής είναι διάτρητη. Χωρίς εισαγγελείς, χωρίς τεχνολόγους. Μια διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν φυλάσσεται η περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτοί που παρέδωσαν τα ιατρεία, θα έπρεπε να σκεφτούν ότι αυτή η διαδικασία είναι διάτρητη. Είναι ένας οργανισμός που δεν περιλαμβάνει έπιπλα και καρέκλες αλλά τεράστιο τεχνολογικό μηχανισμό", είπε ο ίδιος. "Ποιος θα τα συντηρήσει αυτά;" αναρωτήθηκε.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε λέγοντας ότι ο κ. Μπίθας είναι κυρίως σε σαθρό έδαφος. "Δεν χρειαζόταν ο ΕΟΠΥΥ το ΦΕΚ κανενός νόμου. Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να κλείνει όποιο πολυϊατρείο θέλει σε όποιο νομό θέλει. Δεν χρειαζόταν νόμος για να κλείσει", είπε με νόημα.

ΠΗΓΗ: www.megatv.com/

Σχόλια