Ξεχειλίζει η οργή των γιατρών της ΝΔ για τον Άδωνι

Ξεχειλίζει πλέον η οργή των γιατρών της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η οποία εκφράστηκε ανεμπόδιστα, το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού.

Σε μία συνάντηση που ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και τελείωσε λίγο μετά τη 1 το πρωί, οι γιατροί ανέλυσαν όλα τα δεδομένα αναφορικά με το νομοσχέδιο της ΠΦΥ, το θέμα των εργασιακών σχέσεων του κλάδου που αλλάζει άρδην, ενώ κατέθεσαν την σφοδρή τους απογοήτευση προς το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, οποίος όπως είπαν, μόνο μεταρρύθμιση της ΠΦΥ δεν πραγματοποιεί.

Οι γιατροί όμως είναι σφόδρα απογοητευμένοι και για έναν επιπλέον λόγο, για το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τονίστηκε στην συνάντηση, η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της δεν μιλούσε ούτε για απολύσεις, ούτε για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Στην φάση αυτή όμως, όπως ειπώθηκε, το μείζον θέμα δεν είναι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών- οι οποίες έτσι και αλλιώς έχουν δρομολογηθεί με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- αλλά η περίθαλψη των πολιτών, η οποία ξεκάθαρα καταβαραθρώνεται.

Γι αυτό, όπως τόνισαν τόσο οι γιατροί της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όπως τονίζουν συχνά τελευταία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θα δώσουν την χαρά στον κ. Γεωργιάδη, να απολύσει τον ιατρικό κλάδο και να καρπωθεί την… δόξα της τρόικας.

Το επόμενο βήμα πάντως όλων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, είναι να τσιγκλίσουν – όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- τους βουλευτές, προκειμένου να μην ψηφισθεί το ανθρωποκτόνο νομοσχέδιο. Διότι όπως αναφέρουν, όποιος ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και την αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ θα είναι υπεύθυνος της μοίρας του και της μοίρας όλης της κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΟΤΖΕΣ...ΑΛΛΟ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ -ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ,,,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ..Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΑΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΝ ΣΕ ΕΣΩΘΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ?ΟΧΙ ΜΑΛΛΟΝ ...ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΗ ΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή